ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ

Δελτίο Τύπου 27 Ιουλίου 2021

Πραγματοποιήθηκε χθες η συγκέντρωση στην πλατεία του Αγίου Κηρύκου στα πλαίσια της 4ωρης στάσης εργασίας που προκήρυξε ο σύλλογός μας (με την κάλυψη της ΠΟΕΔΗΝ) ενάντια στην τραγική κατάσταση που έχει περιέλθει το νοσοκομείο Ικαρίας και γενικά οι υγειονομικές δομές του νησιού μας εν μέσω πανδημίας, καθώς επίσης και ενάντια στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού.

Σε αυτό το δύσκολο από κάθε άποψη κάλεσμα του συλλόγου μας, απόρροια της τρομοκρατίας του φόβου και του κοινωνικού αυτοματισμού που χρησιμοποιεί ασύστολα η κυβέρνηση, ανταποκρίθηκε με κάλεσμα και τοποθέτηση ο Σύλλογος Επ/κών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ χαιρετισμό απεύθυνε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων. Η συγκέντρωση έκλεισε με την ομιλία εκ μέρους του προέδρου του ΣΕΝΙ.

Τοποθέτηση έγινε και από πλευράς μεμονωμένου δασκάλου για το ζήτημα της υποχρεωτικότητας, εκφράζοντας προσωπικές σκέψεις ως λειτουργός στην εκπαίδευση.

Κάλεσμα για την χθεσινή κινητοποίηση δημοσιοποίησε και το ΜΛ ΚΚΕ.

Στην τοποθέτησή του, ο σύλλογός μας επιχείρησε να αναδείξει πως

  1. Η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού δεν είναι υγειονομικό μέτρο. Είναι παράνομη, παράλογη, επικίνδυνη και αντιεπιστημονική. Είναι ένα ξεκάθαρο πολιτικό εργαλείο επιβολής και ως τέτοιο πρέπει να κριθεί και να απορριφθεί από κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενο άνθρωπο/σύλλογο/σωματείο.
  2. Αρχικά θα εφαρμοστεί για τους υγειονομικούς αλλά προφανώς θα επεκταθεί και σε άλλους εργασιακούς κλάδους, όπως άλλωστε ήδη συζητείται στα ΜΜΕ, δημιουργώντας και καθιερώνοντας την ιδεολογική πλατφόρμα για τις μελλοντικές επιβολές και υποχρεωτικότητες.
  3. Οι απολύσεις, τα κλεισίματα, τα πρόστιμα και ο αυταρχισμός, μέτρα τα οποία κατά κόρον χρησιμοποιήθηκαν ιδίως στη διάρκεια των λόκ ντάουν, ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ αύξησαν τα κρούσματα, την νοσηρότητα και την θνητότητα.
  4. Η αναστολή εργασίας χωρίς μισθό και ασφάλιση για όσους δεν εμβολιαστούν, σημαίνει πως αυτοί και οι οικογένειές τους θα πεθάνουν μάλλον από την πείνα και την έλλειψη ασφαλιστικής κάλυψης παρά από την λοίμωξη με κορονοϊό.
  5. Ότι το αφήγημα της κυβέρνησης περί του μαζικού εμβολιαστικού μονοδρόμου και άρα υποχρεωτικού αφού έχουμε καθυστερήσει στο χτίσιμο τοίχους ανοσίας, ασχέτως τι άποψη υπάρχει για τα εμβόλια, είναι ψευδές και εγκλωβιστικό. Και άλλη άποψη υπάρχει, και θεραπείες υπάρχουν και άλλα πρωτόκολλα προσέγγισης της πανδημίας.
  6. Ο διχασμός και ο κοινωνικός αυτοματισμός δεν πρέπει να γίνουν αποδεκτά. Αγωνιζόμαστε ο εμβολιασμένος να έχει πρόσβαση χωρίς περιορισμούς στα εμβολιαστικά κέντρα που να τον εμβολιάζουν με ασφάλεια, ενώ ο ανεμβολίαστος το δικαίωμα να αποφασίζει για το σώμα του, ως θεσμοθετημένου στοιχειώδους αλλά ουσιώδους παράγοντα ελευθερίας, ακόμα και στα πλαίσια αυτής της δημοκρατίας.
  7. Κάθε επιβολή τέτοιου τύπου θυμίζει καθεστώτα αυταρχικά και πρέπει να απορρίπτεται ακόμα και ακόμη και ένας ανεμβολίαστος εκβιάζεται κατά αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο.

¨ Η υποχρεωτικότητα και η ανάδειξη/επιβολή του εμβολίου ως την μοναδική λύση απέναντι στην πανδημία, χρησιμοποιούνται αυτήν την στιγμή από την κυβέρνηση ως εργαλεία συγκάλυψης των εγκληματικών ευθυνών της στον τομέα της υγείας και της πανδημίας. Με βάση επίσημα στοιχεία, εν μέσω πανδημίας, το ΕΣΥ αποδυναμώθηκε και υποχρηματοδοτήθηκε, σε αντίθεση με τον ιδιωτικό τομέα που με κυβερνητικές πλάτες αποκόμισε κέρδη.

Δηλαδή επιχειρείται ο εγκληματίας να παρουσιαστεί ως σωτήρας, ενώ στο όνομα του ανεμβολίαστου χειροκροτημένου υγειονομικού να φορτωθεί όλη η ευθύνη της πορείας της πανδημίας

Και ακόμη παραπέρα, όσοι επιλέξουν για βάσιμους λόγους να μην εμβολιαστούν, χρεώνονται τόσο το υγειονομικό κόστος, όσο και το κόστος της κρίσης. Δηλαδή θα αρρωσταίνουμε από κορονοϊό και θα χάνουμε θέσεις εργασίας χάρη στους ανεμβολίαστους και όχι φυσικά λόγω οικονομικής κρίσης που εδώ και χρόνια μαστίζει όλον τον κόσμο.

Στην Ικαρία, πιο πιθανό είναι αυτήν την περίοδο να κινδυνέψεις από άλλη αιτία (τροχαίο, καρδιολογικά νοσήματα κλπ) παρά από κορονοϊό.

Η συζήτηση περί υποχρεωτικότητας είναι ο φερετζές που κρύβει ότι στο νοσοκομείο Ικαρίας, αυτήν την περίοδο της πανδημίας και των τουριστικών αφίξεων, οι τραγικές ελλείψεις που υπάρχουν θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, εξουθενώνουν το προσωπικό και υποβαθμίζουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Την ίδια στιγμή, άξιο διερεύνησης και δημόσιας εξήγησης, αρχικά από τους άμεσους συναρμόδιους φορείς (αναπληρωτή διοικητή και διοικητή ΓΝ Σάμου), είναι το καθεστώς που παρατηρείται έντονα τα τελευταία χρόνια με γιατρούς να έρχονται μετά βαϊων και κλάδων και σύντομα να απέρχονται.

Εκκοφαντική και η σιωπή της τοπικής αυτοδιοίκησης ενώ ο βουλευτής του νομού, όχι μόνο δεν αναδεικνύει τα προβλήματα υγείας του τόπου, αλλά φροντίζει με κάθε τρόπο να φέρει την ιδιωτική πρωτοβουλία μέσα στο νοσοκομείο της Ικαρίας.

ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΚΠΕΜΠΕΙ SOS

και η κοινωνία ¨επιβάλλεται¨ να χωνέψει πως οι υπαίτιοι για την υγειονομική κρίση δεν είναι οι διοικητές, η ΥΠΕ, το υπουργείο υγείας και η ελληνική κυβέρνηση, αλλά οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας και προχωράμε σε νέα γενική συνέλευση την Πέμπτη 29 Ιουλίου με θέματα την αποτίμηση της κινητοποίησης και τον καταρτισμό προγράμματος δράσης.

  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΑΣ
  • ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ – ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ
  • ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΙΧΑΣΜΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΜΗ – ΔΕΝ ΤΣΙΜΠΑΜΕ ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟ ΨΕΥΤΟΔΙΛΗΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΤΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ ΟΙ ΕΓΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΩΝ – ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ – ΣΥΣΤΑΣΗ ΚΛΙΝΩΝ ΜΕΘ
  • ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΚΟΡΟΝΟΪΟ
  • ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ
  • ΙΣΧΥΡΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ
  • ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ – ΙΣΧΥΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΑΘΜΙΔΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ/ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το