ΕΛΜΕ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ-ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ-ΜΟΣΧΑΤΟΥ

                                        Καλλιθέα, 1/6/2021

Οργή για το αντεργατικό έκτρωμα της κυβέρνησης

Πέμπτη 3/6/2021, 1:00 μ.μ., όλοι στα Προπύλαια, στη συγκέντρωση των ΕΛΜΕ, ΣΕΠΕ, σωματείων, Φοιτητικών Συλλόγων (τρίωρη στάση 11:00 π.μ. – 2:00μ.μ.)

Την προγραμματισμένη απεργία για τις 3 Ιουνίου ανέστειλε η ΑΔΕΔΥ  ακολουθώντας τη ΓΣΕΕ που ανακοίνωσε απεργία πολύ καθυστερημένα για το νομοσχέδιο έκτρωμα της κυβέρνησης της Ν.Δ.  στις 10/6. Η ΓΣΕΕ δεν κήρυξε απεργία για τις 3/6 αφαιρώντας τη δυνατότητα να αναπτυχθεί αποφασιστική κλιμάκωση των αγώνων ενάντια στο αντεργατικό έκτρωμα.  Η ΑΔΕΔΥ παρόλο που η απεργία είχε προκηρυχθεί από εκατοντάδες συνδικάτα και σωματεία (ΕΚΑ και άλλα Εργατικά Κέντρα, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΕΛΜΕ, ΣΕΠΕ, κ.ά.) και η απεργία πήρε πανεργατικά χαρακτηριστικά, άλλαξε την απόφασή της. Άλλαξε την απόφασή της την ώρα που τα σωματεία με ενημερώσεις στα σχολεία, ανακοινώσεις, αφίσες και πανό προπαγάνδιζαν την απεργία και οι εκπαιδευτικοί αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα της μαζικής απάντησης που πρέπει να δοθεί, ετοιμάζονταν για αυτό. Αυτό έγινε την ημέρα που η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια επίδειξης πολιτικής πυγμής, ανήγγειλε το προχώρημα της ίδρυσης αστυνομίας για τα πανεπιστήμια προκειμένου να ανακόψει τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις των φοιτητών που έβαλαν φραγμό στα σχέδιά της.
 Για πρώτη φορά στα χρονικά αναβάλλεται απεργία, χωρίς την ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζόμενων. Το κρίσιμο ερώτημα ήταν και παραμένει αν θα δοθεί η μάχη για να μην κατατεθεί και να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο.  Καλούμε όλες τις ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ και τα άλλα σωματεία να πάρουν απόφαση για 3ωρη στάση εργασίας 11:00 π.μ. – 2:00 μ.μ. και πραγματοποίηση συγκέντρωσης για τις 3 Ιούνη στη 1:00 μ.μ. στα Προπύλαια. 

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς μαζικά να συμμετέχουν στη συγκέντρωση των ΕΛΜΕ, ΣΕΠΕ και των άλλων σωματείων την Πέμπτη 3/6. Να απαντήσουμε στην αντεργατική, αντιεκπαιδευτική και αντισυνδικαλιστική επέλαση της κυβέρνησης από κοινού με τους Φοιτητικούς Συλλόγους που διαδηλώνουν κάθε Πέμπτη το μεσημέρι στις 1:00 μ.μ., στα Προπύλαια.   

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το