Απεργία των δημοσιογράφων στα ΜΜΕ του Βορείου Αιγαίου και συγκέντρωση διαμαρτυρίας φέρνει η διαφαινόμενη έως και σίγουρη τρίτη αναβολή της δίκης του κατηγορούμενου για συκοφαντική δυσφήμηση και απειλές εναντίον συναδέλφων στη Μυτιλήνη.

Σύμφωνα με αναλυτικό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, πρόκειται για έναν εκ των κατηγορούμενων της υπόθεσης των διαδικτυακών επιθέσεων που υπέστησαν η Ανθή Παζιάνου και ο Στρατής Μπαλάσκας, που μπήκαν στο στόχαστρο ένστολων και μη ακροδεξιών και άλλων φασιστικών πεποιθήσεων πολιτών, εξαιτίας της ενασχόλησής τους με το προσφυγικό ζήτημα στη Λέσβο, με αποτέλεσμα να δεχτούν χυδαίες και απρόκλητες επιθέσεις από ανώνυμα και επώνυμα προφίλ μέσων κοινωνικής δικτύωσης που τους στοχοποιούσαν συστηματικά.

Η υπόθεση τελικά, έπειτα από μηνύσεις που υποβλήθηκαν αρμοδίως, πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης και αφού είχαν προηγηθεί έρευνες και διασταυρώσεις που κατέληξαν σε συλλήψεις ακόμα και στο όριο του αυτόφωρου.

Η Ανθή Παζιάνου και ο Στρατής Μπαλάσκας
Η Ανθή Παζιάνου και ο Στρατής Μπαλάσκας

Συνεχείς αναβολές

Παρά τα γεγονότα αυτά, όμως, η εκδίκαση της υπόθεσης του πρώτου από αυτούς, που επιπλέον οδηγήθηκε δύο φορές στον εισαγγελέα με αυτόφωρη διαδικασία, ακόμα εκκρεμεί και θα συνεχίσει να εκκρεμεί, αφού η προγραμματισμένη για αύριο δίκη, ορίστηκε για τη μεν Ανθή Παζιάνου στο νούμερο 53, για τον δε Στρατή Μπαλάσκα στο 63, ενώ στο σχετικό πινάκιο προηγήθηκαν άλλες, ακόμα και πρωτοεισακτέες στο ακροατήριο.

Και όλα αυτά, όταν η συγκεκριμένη δίκη ουσιαστικά εισάγεται τρίτη φορά, αφού ο κατηγορούμενος την πρώτη, κατά τη διαδικασία του αυτόφωρου, ζήτησε τακτική δικάσιμο και την πήρε, ενώ εξασφάλισε και δεύτερη αναβολή προβάλλοντας λόγους υγείας.

Τώρα, πλέον, με τον αύξοντα αριθμό πινακίου, η αναβολή θεωρείται σίγουρη λόγω παρέλευσης ωραρίου.

Παράλληλα με την απεργία η ΕΣΗΕΠΗΝ καλεί τους δημοσιογράφους αλλά και τους πολίτες που θέλουν να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους σε ένα ζήτημα που μας αφορά όλους και σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια της Μυτιλήνης, στις 9 αύριο το πρωί.

Η ΕΣΗΕΠΗΝ

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΠΗΝ εκφράζει τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι παρά την εγκύκλιο της Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για άμεσο έλεγχο “κάθε περιστατικού βίας σε βάρος δημοσιογράφων” οι υποθέσεις των συναδέλφων ορίστηκαν να εκδικαστούν στις τελευταίες θέσεις του πινακίου. Για να μην αναβληθούν για ακόμη μια φορά λόγω παρέλευσης ωραρίου και για να προστατευθεί η απρόσκοπτη ελευθερία του Τύπου ζητούμε να εκδικαστούν οι υποθέσεις, να σταματήσουν οι επιθέσεις και η τρομοκρατία κατά των δημοσιογράφων» αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΠΗΝ.

Ετσι, καλεί τους δημοσιογράφους «να συμμετάσχουν μαζικά και ενωτικά σε μία προσπάθεια να καταδειχθεί δυναμικά το μείζον πρόβλημα που αφορά στις ιδιαίτερα επικίνδυνες συνθήκες κάτω από τις οποίες ασκείται το δημοσιογραφικό λειτούργημα στη Λέσβο και τα άλλα νησιά του βορείου Αιγαίου και στις συνεχιζόμενες απειλές κατά δημοσιογράφων από ακραία στοιχεία που επιχειρούν να φιμώσουν τον μη αρεστό δημοσιογραφικό λόγο. Αλλά και για να γίνει σαφές ότι οι δημοσιογράφοι απαιτούν να μπει τέλος στην ατιμωρησία των φυσικών και ηθικών αυτουργών των επιθέσεων κατά των δημοσιογράφων».

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το