Σε 48ωρη απεργία προχώρησαν οι εργαζόμενοι στο σύνολο των εγκαταστάσεων της  ΛΑΡΚΟ στις 21 και 22 Απριλίου ενάντια στα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης της ΝΔ.  Η κυβέρνηση ψήφισε στις 10 Φεβρουαρίου διάταξη που έθεσε την επιχείρηση σε καθεστώς εκκαθάρισης και δρομολόγησε τον τεμαχισμό της και τελικά το ξεπούλημά της ή το κλείσιμό της προς όφελος  των ξένων και ντόπιων αρπακτικών του κλάδου.

Το έδαφος σε αυτή την απόφαση έστρωσαν όλες οι κυβερνήσεις και οι  διορισμένες διοικήσεις τους που σε ευθυγράμμιση με τους εκβιασμούς και τα πρόστιμα της Ε.Ε έσφιξαν τη θηλιά της χρεωκοπίας γύρω από την επιχείρηση.

Αυτή τη στιγμή το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ  στη Λάρυμνα λειτουργεί με μόνο ένα από τα πέντε καμίνια ως αποτέλεσμα της μη τροφοδότησης του με μετάλλευμα, λόγω μη πληρωμής των προμηθευτών οι οποίοι προχώρησαν σε εμπάργκο προμήθειας υλικών και ανταλλακτικών. Δεν αποκλείεται σε λίγο να σταματήσει κάθε παραγωγική διαδικασία του εργοστασίου.

Οι εργαζόμενοι έκαναν Πάσχα απλήρωτοι, ενώ αναμένουν νέο πετσόκομμα των μισθών τους κατά 25% μετά την απόφαση του εκκαθαριστή, σύμφωνα με το σχέδιο «διάσωσης» της κυβέρνησης.

Την ώρα που η χώρα και ο ελληνικός λαός μπαίνουν στο τούνελ μιας νέας σφοδρής οικονομικής κρίσης αντί η κυβέρνηση να στηρίξει τη μεγαλύτερη μεταλλευτική εταιρεία της χώρας και μεγαλύτερο παραγωγό σιδηρονικελίου της Ευρώπης, υπονομεύει τη λειτουργία της ΛΑΡΚΟ και οδηγεί στη διάλυσή της..

Η  κομματική  οργάνωση Φθιώτιδας του Μ-Λ ΚΚΕ καταγγέλλει τα σχέδιο της κυβέρνησης, στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και  δηλώνει αλληλέγγυα στον δίκαιο αγώνα τους.

Καλεί όλο τον εργαζόμενο λαό να σταθεί δίπλα στους εργάτες της ΛΑΡΚΟ που μέσα στις ιδιαίτερα δύσκολες στιγμές που ζούμε  και των κατασταλτικών μέτρων της κυβέρνησης εν μέσω πανδημίας, σηκώνουν το ανάστημά τους.

21-4-2020

Μ-Λ ΚΚΕ

 K.Ο. Φθιώτιδας

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το