Τα περισσότερα από τα θύματα ζούσαν σε φτωχές γειτονιές, σε περιοχές υψηλού κινδύνου στις πλαγιές της οροσειράς Sierra de Mar

Από την Κυριακή, ο αριθμός των νεκρών είχε ανέλθει στους 65 την εβδομάδα μετά τις έντονες βροχοπτώσεις που προκάλεσαν φονικές πλημμύρες και κατολισθήσεις κατά μήκος των ακτών της πολιτείας Σάο Πάολο της Βραζιλίας.

Μεταξύ των θυμάτων ήταν 19 ανήλικοι, είπε η πολιτειακή κυβέρνηση, προσθέτοντας ότι «προτεραιότητα εξακολουθεί να είναι η ανακούφιση για τα θύματα». Στρατός, πυροσβέστες, εθελοντές και σωστικά συνεργεία εξακολουθούν να σκάβουν για να ανασύρουν τα πτώματα των θυμάτων και να αναζητήσουν ανθρώπους που εξακολουθούν να αγνοούνται.

Τα περισσότερα από τα θύματα ζούσαν σε φτωχές γειτονιές σε περιοχές υψηλού κινδύνου στις πλαγιές της οροσειράς Sierra de Mar, κοντά στην Barra do Sahy, μια παραλία στο Sao Sebastiao. Περίπου 2.440 άνθρωποι έχασαν τα σπίτια τους που χρειάστηκε να εκκενωθούν λόγω του κινδύνου νέων κατολισθήσεων.

Την Κυριακή, οι παράκτιοι δρόμοι άνοιξαν εκ νέου, αφού έκλεισαν λόγω κατολισθήσεων και ζημιών από την καταιγίδα. Ωστόσο, ο αυτοκινητόδρομος που συνδέει το Mogi da Cruzes με την Bertioga στην πολιτεία του Σάο Πάολο θα παραμείνει κλειστός για έξι μήνες, καθώς οι βροχές κατέστρεψαν το αποχετευτικό του σύστημα.

Στις 19 Φεβρουαρίου, οι παράκτιες πόλεις Bertioga, Caraguatatuba, Guaruja, Ilhabela, Sao Sebastiao και Ubatuba είδαν βροχή ρεκόρ στη Βραζιλία σε λιγότερο από 24 ώρες.

Η παραλία του Σάο Σεμπαστιάο, ένας από τους αποκλειστικούς τουριστικούς προορισμούς της Βραζιλίας, πλημμύρισε μέσα σε μια μέρα με περισσότερες από διπλάσιες βροχοπτώσεις που παρατηρούνται συνήθως τον Φεβρουάριο.

Υπολογίζεται ότι περίπου 4 εκατομμύρια Βραζιλιάνοι ζουν σε 14.000 περιοχές που κινδυνεύουν από φυσικές καταστροφές, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης.

πηγή: telesurenglish.net

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το