Θυελλώδεις διαδηλώσεις ξέσπασαν σε όλο τον αραβικό κόσμο, και όχι μόνο, τις τελευταίες μέρες, με τους λαούς σε Ιορδανία, Μαρόκο, Ιράκ καθώς σε άλλες περιοχές να ξεχύνονται στους δρόμους. Μεγάλες διαδηλώσεις έγιναν και στη Δυτική Όχθη σε υποστήριξη της Αντίστασης.

Τα συνθήματά τους ξεκάθαρα. Στην Ιορδανία η φωνή των διαδηλωτών, πιο δυνατή και ξάστερη από ποτέ, απάντησε στην καταστολή των αστυνομικών δυνάμεων οι οποίες προσπαθούσαν με τη βία να τους αποτρέψουν από το να φτάσουν στη σιωνιστική πρεσβεία, δίχως αποτέλεσμα. «Η Γάζα πεινάει, ω δειλές αραβικές κυβερνήσεις» και «Ας ακούσουν οι άνδρες της Σαράγια: αυτός είναι ο δρόμος μας μέχρι τέλους» μερικές από τις πιο ηχηρές τους στιγμές. Αντίστοιχα, στη Βαγδάτη του Ιράκ, οι διαδηλωτές λένε: «Μην υποκλιθείτε στους επιτιθέμενους!», «Από τη Γάζα ήρθε η απόφαση και εμείς στη Βαγδάτη τη λάβαμε: Ιντιφάντα και νίκη!».

Περισσότερες πορείες προγραμματίζονται απόψε στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όπου η αντιστασιακή νεολαία έχει αρχίσει να προετοιμάζεται για συγκρούσεις με τον κατοχικό στρατό! Φουντωμένη παραμένει και η κατάσταση στην Αίγυπτο τις τελευταίες δυο μέρες με μαζικές διαδηλώσεις να αποδοκιμάζουν και την στάση της κυβέρνησης Σίσι.

Αξίζει να σταθούμε και στους χιλιάδες Μαροκινούς διαδηλωτές οι οποίοι πλημμύρισαν την πόλη της Ταγγέρης ως ένα σημαντικό ακόμη δείγμα πως οι αραβικοί λαοί, πλάι και με όλους τους άλλους του πλανήτη, δεν γυρνούν την πλάτη στον αδούλωτο παλαιστινιακό λαό ο οποίος μήνες τώρα μάχεται ενάντια στη συνεχιζόμενη ισραηλινή γενοκτονία!

*Η κεντρική φωτογραφία από διαδήλωση γυναικών στο Μαρόκο

Και ένα βίντεο από Ευρώπη: Δανία

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το