Στις 31 Αυγούστου, ο Σούπερμαν προσγειώνεται στο Χαλάνδρι!

Θα παρατείνει την παραμονή του για ακόμη ένα βράδυ, προκειμένου να υποδεχτούμε μαζί του τον Σεπτέμβρη και μετά θα απογειωθεί ξανά για άλλους, μακρινούς και άγνωστους πλανήτες.

Η σούπερ δύναμη του συγκεκριμένου όμως Σούπερμαν δεν είναι αυτή που νομίζετε. Είναι η δύναμη να μιλάει ανοιχτά, χωρίς φόβο και πάθος, η δύναμη να υπερασπίζεται τον εαυτό του και τα δικαιώματά του και -το σημαντικότερο- η δύναμη να διευρύνει τον τρόπο σκέψης μας και το μυαλό μας.

Ελάτε, να παρακολουθήσουμε όλοι μαζί την καθολικά προσβάσιμη θεατρική κωμωδία του Roy Kift «Πιο δυνατός κι από τον Σούπερμαν», σε σκηνοθεσίαVassilis Koukalani και Αντώνης Ρέλλας, από την ομάδα Συντεχνία του Γέλιουσε σύμπραξη με την Κίνηση Ανάπηρων Καλλιτεχνών-Movement of Disabled Artists αυτό το Σάββατο, 31 Αυγούστου και την Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Ρεματιάς Theatro Rematias στο Χαλάνδρι, στις 8:30 μ.μ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και προσβάσιμη σε όλες, όλους και όλα. 
Ταυτόχρονη Διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, Ενδογλωσσικοί Υπέρτιτλοι στα Ελληνικά με στοιχεία που συμβάλλουν παράλληλα στην κατανόηση των ηχητικών σημάτων από Κ/κωφούς/ές και βαρήκοους/ες καθώς και Ακουστική Περιγραφή στα Ελληνικά για τυφλούς/ές και ανθρώπους με προβλήματα όρασης.

Το πρόγραμμα διατίθεται δωρεάν σε μεγαλογράμματη σειρά, γραφή Braille και σε κώδικα QR για τυφλούς/ές και ανθρώπους με προβλήματα όρασης, ενώ φυσικά, οι σκύλοι οδηγοί τυφλών είναι ευπρόσδεκτοι/ες με τους χειριστές/τριές τους.

Με την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου Χαλανδρίου εξασφαλίστηκε η ανεμπόδιστη πρόσβαση στο δομημένο περιβάλλον καθώς και WC για κινητικά ανάπηρους θεατές/τριες, εξασφάλιση μόνιμων θέσεων για χρήστες/τριες αμαξιδίου, θέσεις θεατών/τριών με κινητικές βλάβες που δεν χρησιμοποιούν αμαξίδιο, θέσεις Κωφών/βαρήκοων που χρησιμοποιούν την Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, θέσεις κωφών/βαρήκοων που χρησιμοποιούν τους Ενδογλωσσικούς Υπέρτιτλους, θέσεις τυφλών και ανθρώπων με προβλήματα όρασης που θα χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία ακουστικής περιγραφής AD (με ή χωρίς σκύλο-οδηγό τυφλών).

H προσβασιμότητα περιεχομένου φέρει την πιστοποίηση της «Κίνησης Ανάπηρων Καλλιτεχνών».

Γιατί σε τελική ανάλυση, οι σούπερ ήρωες δεν υπάρχουν και είναι καλύτερα έτσι. Στηρίζουμε την ποικιλομορφία.

Όπως λέει χαρακτηριστικά και ένα από τα τραγούδια της παράστασης:
«♫Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, μα ίσοι είμαστε. Και θέλω να το μάθεις, μικρέ μου άγνωστε, ας δουν τον διπλανό σου, τα μάτια σου αν τολμάν… Κανένας, φίλε μου, ευτυχώς δεν είναι Σούπερμαν…♫».

.
Δείτε εδώ το trailer της παράστασης: 
https://www.facebook.com/watch/?v=337508863756348

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το