Στις 12 Μάρτη είναι προγραμματισμένη η δίκη των 7 αναίτια συλληφθέντων (έξι φοιτητών και μιας μαθήτριας), μετά το τέλος της διαδήλωσης που έκαναν στις 26 Φλεβάρη ο Φοιτητικός Σύλλογος της ΑΣΟΕΕ και φοιτητές από άλλους Συλλόγους της Αθήνας στη ΓΑΔΑ, για να διαμαρτυρηθούν για την κλιμακούμενη κρατική βία και καταστολή.

Η δίκη είναι μετά από αναβολή καθώς οι φοιτητές απαίτησαν να είναι παρόντες οι «ψεύτες αστυνομικοί», όπως χαρακτηριστικά είπαν στο δικαστήριο.Σημειωτέον ότι τουλάχιστον 3 φοιτητές είχαν χτυπηθεί από τα ΜΑΤ και εμφανίστηκαν με μώλωπες.

Υπενθυμίζεται ότι προς το τέλος της κινητοποίησης των φοιτητών στην ΓΑΔΑ στις 26/2 το απόγευμα, ενάντια στην ένταση της καταστολής, στην νέα εισβολή των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ και την παρουσία ένοπλου αστυνομικού στο προαύλιο του ιδρύματος, υπήρξε επίθεση από τις αστυνομικές δυνάμεις με χημικά και χειροβομβίδες κρότου – λάμψης. Η αστυνομία μάλιστα προχώρησε σε συλλήψεις με τις περισσότερες στο σταθμό του Μετρό στην Πανόρμου, κατά την αποχώρηση των νέων από την διαδήλωση.

Συγκεκριμένα μετά το τέλος της πορείας και ενώ οι διαδηλωτές έμπαιναν στο σταθμό του μετρό στην Πανόρμου για να γυρίσουν στα σπίτια τους, δέχτηκαν επίθεση από τις δυνάμεις της αστυνομίας, που έριξαν χημικά ακόμα και μέσα στο σταθμό, χτυπούσαν αδιακρίτως τον κόσμο και προχώρησαν σε μια σειρά εντελώς αναίτιων προσαγωγών, εφτά από τις οποίες μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν την επόμενη μέρα, με τη διαδικασία του αυτοφώρου, στα δικαστήρια με εμφανή τα χτυπήματά τους από τους αστυνομικούς το προηγούμενο βράδυ. Μεταξύ των κατηγοριών είναι αντίσταση κατά της αρχής, φθορές ξένης ιδιοκτησίας, απείθεια, σωματικές βλάβες και απόπειρα σωματικής βλάβης σε αστυνομικούς, οπλοφορία και οπλοχρησία (κοντάρια με σημαίες) κ.λπ.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το