logo foititiki poreia


Οι εκλογές να γίνουν ένα βήμα για μαζικούς ανυποχώρητους αγώνες!
Η Φοιτητική Πορεία συμμετέχει στις εκλογές του Συλλόγου Ν.Ε.Ε.Μ.Π. που θα πραγματοποιηθούν στις 9-10-11 Απρίλη. Δεν έχουμε αυταπάτες ότι οι εκλογές είναι η κύρια μάχη που θα κρίνει την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εστιακών φοιτητών/ριών. Μοναδική διέξοδος για τη λύση των οξυμένων προβλημάτων αποτελούν οι αγώνες των ίδιων των εστιακών, η συσπείρωση γύρω από το Σύλλογό μας, η δραστήρια συμμετοχή στις Γενικές Συνελεύσεις και η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις του Συλλόγου με αγωνιστικό πνεύμα. Με αυτό το σκεπτικό, συμμετέχουμε στις εκλογές και τις αξιοποιούμε ως μία ευκαιρία προκειμένου να φτάσουν στα αυτιά των εστιακών οι θέσεις, οι προτάσεις και οι απόψεις της Φοιτητικής Πορείας και θέλουμε οι εκλογές στις εστίες να είναι ένα βήμα για μαζικούς ανυποχώρητους αγώνες το επόμενο διάστημα.
Η Φοιτητική Πορεία παλεύει για ενεργούς, μαζικούς και αγωνιστικούς Συλλόγους. Το πρόβλημα της αποσυγκρότησης των συλλόγων και της απομάκρυνσης μεγάλου μέρους των φοιτητών/ριών από τις συλλογικές διαδικασίες και όργανα, είναι κάτι που μας προβληματίζει έντονα. Οι σύλλογοι, αποτελώντας τα συνδικαλιστικά όργανα των φοιτητών/ριών κάθε επιμέρους σχολής πρέπει να είναι ανοιχτοί και να χωρούν όλους τους φοιτητές/ριες και όλες τις πολιτικές απόψεις (εκτός από φασιστικές), καθώς αυτοί αποτελούν το πεδίο διαλόγου, πάλης, αντιπαράθεσης και σύνθεσης απόψεων και εν τέλει το μόνο πεδίο μέσα στο οποίο μπορούν να ξεσπάσουν και να αναπτυχθούν αγώνες, να ξεχωρίσει το σωστό από το λάθος, το συντηρητικό από το προοδευτικό.
Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, στεκόμαστε απέναντι στις διαλυτικές τακτικές και μεθόδους της πλειοψηφίας του τωρινού Διοικητικού Συμβουλίου που ελέγχεται από την ΠΚΣ. Είναι υποχρέωση μας να επιλέξουμε το δρόμο της αντιπαράθεσης με τις δυνάμεις αυτές που δεν τηρούν ακόμα και τις πιο απλές δημοκρατικές διαδικασίες κατά την διάρκεια των Γενικών Συνελεύσεων, ενώ ορισμένες από τις τραμπούκικες πρακτικές τους μας προκαλούν την ίδια αποστροφή που προκαλούν στην πλειοψηφία των εστιακών. Η Φοιτητική Πορεία, κόντρα σε αυτές τις αντιλήψεις και πρακτικές, αγωνίζεται για: Ενιαίους, ενεργούς, μαζικούς και αγωνιστικούς συλλόγους, για ελεύθερο, δημοκρατικό και ανεμπόδιστο φοιτητικό συνδικαλισμό. Παρά την αντιπαράθεση με τις δυνάμεις της πλειοψηφίας του διοικητικού συμβουλίου (όπου κρίναμε ότι χρειάζεται) στηρίζουμε εκείνες τις αποφάσεις και τις κινητοποιήσεις του Συλλόγου που θεωρούμε ότι έχουν ένα προοδευτικό πρόσημο, ακόμα και όταν αυτές δεν αποτελούν προτάσεις της Φοιτητικής Πορείας.
Έχουμε θέση για ενιαίους, ενωτικούς αγώνες στην βάση των αιτημάτων μας. Οι αγώνες σύμφωνα με την αντίληψη μας, δεν πραγματοποιούνται στη βάση της ψήφισης πολυσέλιδων πλαισίων (πολλές φορές χωρίς να έχουν καν διαβαστεί), αλλά στη βάση των κοινών οξυμένων προβλημάτων μας. Αποδοκιμάζουμε τις πολιτικές αντιλήψεις που υποστηρίζουν πως οι φοιτητές/ριες στις γενικές συνελεύσεις πρέπει να ψηφίζουν στη βάση πλαισίων και όχι να αποφασίζουν με βάση συγκεκριμένα αιτήματα, στόχους και μορφές πάλης. Εμπνεόμαστε από τους αγώνες των διανομέων της e-food και των εργατών της COSCO που πραγματοποιήθηκαν και νίκησαν σ’ αυτήν ακριβώς τη βάση, στη βάση των κοινών αιτημάτων.

Καλύτερη ποιότητα και ποσότητα φαγητού όλο το χρόνο
Ζεστό νερό, θέρμανση, ψύξη
Επαρκής φύλαξη και φωτισμός/ Ανοιχτές πόρτες όλο το 24ωρο
Ανατροπή του αντιεκπαιδευτικού Νόμου Κεραμέως- Χρυσοχοϊδη
Ανατροπή του αντεργατικού Νόμου Χατζηδάκη-Βρούτση

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ – ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το