Ο μακαρθισμός είναι εδώ!

Σε μία κίνηση που ξυπνάει μνήμες από τις σκοτεινές ημέρες του μακαρθισμού και του Ψυχρού Πολέμου προχώρησε ιστοσελίδα. Ούτε λίγο ούτε πολύ δημοσίευσε περισσότερες από 17.000 αναρτήσεις που είχαν ληφθεί κυρίως από το LinkedIn και στις οποίες περιλαμβάνονταν τα hashtags #PrayForPalestine” και #FreeGaza.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα, τις τελευταίες 10 ημέρες ένας ιστότοπος με την ονομασία anti-israel-employees.com δημοσίευσε τις αναρτήσεις στοχοποιώντας εργαζόμενους (το LinkedIn αποτελεί μέσο κοινωνικής δικτύωσης όπου εργαζόμενοι αναρτούν το βιογραφικό τους και αναζητούν εργασία). Ο ιστότοπος ισχυριζόταν ότι είναι μια «παγκόσμια ζωντανή ροή δυνητικά υποστηρικτικών συναισθημάτων για την τρομοκρατία μεταξύ των υπαλλήλων των εταιρειών», απαριθμούσε χιλιάδες ανθρώπους και τους ομαδοποιούσε ανάλογα με τους χώρους εργασίας τους, σε μια προφανή προσπάθεια να τους ντροπιάσει για τα συναισθήματά τους σχετικά με τον πόλεμο στη Γάζα.

Ο ιστότοπος, ο οποίος τέθηκε εκτός λειτουργίας για μία ημέρα προτού μεταφερθεί σε νέα διαδικτυακή διεύθυνση, κατονόμασε υπαλλήλους μεγάλων πολυεθνικών, όπως η Amazon, η Mastercard και η Ernst & Young, και κοινοποίησε τις φωτογραφίες του προφίλ τους, τις σελίδες τους στο LinkedIn και τις αναρτήσεις τους.

Το anti-israel-employees.com δημιουργήθηκε πριν τρεις περίπου εβδομάδες. Παρόμοιες λίστες έχουν επίσης φτιαχτεί για την παρακολούθηση φοιτητών που έχουν μιλήσει υπέρ των Παλαιστινίων.

Η ιστοσελίδα, ωστόσο, ήταν και πάλι σε λειτουργία λίγες ημέρες μετά, σε νέα διεύθυνση, εξακολουθώντας να εμφανίζει αναρτήσεις και ονόματα ατόμων.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το