Αργήσαμε, σύντροφε. Αργήσαμε πολύ.
Πρέπει να πούμε το δικό μας τραγούδι.

Γυρίσατε; Καλώς τους! Γυρίσατε και όλα ήταν στη θέση τους. Όπως τα αφήσατε.

Τα αεροπλάνα της πολεμικής «μας» αεροπορίας, στη θέση τους. Έτοιμα να συνοδέψουν ένα βαρύ βομβαρδιστικό Β52 του ΝΑΤΟ, πάνω από τον εναέριο χώρο της Ελλάδας. Την ίδια την Αθήνα. Χωρίς στόχο η «διέλευση». Έτσι, λέει, «τιμητικά» θα περνούσε πάνω από κάθε χώρα -μέλος. Και οι γνωστοί τρίδουλοι, σε στάση στρατιωτικής προσοχής. «Στρατηγέ μου, ιδού οι υποτελείς σας». Έχουν ξαναειπωθεί αυτά. Αντηχούν, σαν κρωξίματα στις χαράδρες, στα αγέρωχα βουνά… «Στρατηγέ μου, ιδού ο στρατός σας»…

Ποιο ΝΑΤΟ; Ποιοι σύμμαχοι; Ποια συμμαχία; Το ΝΑΤΟ που σκίζει τις σάρκες των λαών στη Γιουγκοσλαβία, το Αφγανιστάν,τη…, τη… και πλασάρει τη θεωρία για την αναγκαιότητα των «παράπλευρων απωλειών»; Δηλαδή τη δολοφονία αμάχων; Να τις θυμόμαστε τις γέφυρες του Νόβισαντ. Να μην τις ξεχνάμε! Τις γέφυρες του Νόβισαντ της Γιουγκοσλαβίας, που γέμιζαν κάθε βράδυ από τον αποφασισμένο λαό, που έβαζε το κορμί του ασπίδα, για να μην τις βομβαρδίσουν, «τιμητικά» τα Β52, του ΝΑΤΟ. Σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ, με βαθύτατες ανταγωνιστικές αντιθέσεις, η Γαλλία με τη Γερμανία και την Αγγλία, η Γερμανία με τη Γαλλία και την Αγγλία, όλες αυτές με την Αμερική. Και από πίσω τους στοιχισμένοι θλιβεροί ακόλουθοι, χώρες-μέλη που βρυχώνται, όπως τους προστάζει ο πάτρωνας. Σύμμαχοι και η Τουρκία με την Ελλάδα. Σύμμαχοι στα πρόθυρα του πολέμου…

Αυτό το «εγκεφαλικά νεκρό» ΝΑΤΟ, κατά τον Μακρόν, θέλησε να «τιμήσει» και να «τιμηθεί» από αυτό, η πολεμική «μας» αεροπορία.

Στη θέση του και ο «εθνικός» Τσιόρδας, με τον ηδύ λόγο για τα «ρουχαλάκια», τις «μασκούλες» των σχολιαρόπαιδων, την εκπαίδευση των παιδιών στα μέτρα αντιμετώπισης …από το σπίτι. Ατομική ευθύνη αφήσατε, ατομική ευθύνη βρήκατε, γυρίζοντας. Τώρα που τον χρειάζονται, τον Τσιόρδα, είναι εδώ. Τον χρειάζονται; Μα αφού το καλοκαίρι πήγε πολύ καλά. Εισπρακτικά εννοούμε. Τόσα πρόστιμα που πέσανε, σηκώνουν τον προϋπολογισμό. Η χώρα μας και όχι μόνο, τον κορονοϊό τον πολεμάει …οικονομικά. Αφού δεν θέλει να τον αντιμετωπίσει περιθαλπτικά, κάνει αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα. Χαράτσια. Για τον τελευταίο τροχό της άμαξας. Τον πολίτη. Αν στον πολίτη που δεν αντιμετωπίζει σωστά τον κορονοϊό, του πρέπει πρόστιμο, στον υπουργό και την κυβέρνησή του, που κάνει ακριβώς το ίδιο, αφήνοντας ανεξέλεγκτο τον τουρισμό, τις συγκεντρώσεις και άλλα πολλά, τι πρόστιμο τους πρέπει;Λέμε, αν. Κατά τα άλλα όλα κορονοϊό αφήσατε, κορονοϊό βρήκατε.

Στη θέση τους και τα εμετικά θινκ τανκς, που ανοίγουν δρόμους στη ανάλγητη κυβερνητική πολιτική, που επελαύνει. Αυτοί κι αν πρέπει να είναι στη θέση τους, πολύ πριν χρειαστούν. Οι συνταξιούχοι τρώνε τις συντάξεις των νέων. Λέει ο ένας, προς δόξαν του κοινωνικού αυτοματισμού. Όλοι οι νέοι μπορούν να βρουν δουλειά, αν συντάξουν ένα σωστό βιογραφικό, ξερνάει ο άλλος. Οι συντάξεις των συνταξιούχων υπήρχαν, γιατί τις ακουμπούσαν οι ίδιοι, ανελλιπώς, μήνα-μήνα. Σήμερα δεν υπάρχουν γιατί τις έφαγαν τα μνημόνια, οι τράπεζες, οι «φίλοι» μας δανειστές, τα σκάνδαλα, οι μίζες και οι «παροχές» προς το μεγάλο κεφάλαιο. Όσο για το σωστό βιογραφικό, η στήλη προτείνει να μαζευτούν όλα τα βιογραφικά των νέων στην κυβέρνηση και αυτή να τους βρει δουλειά. Απλά και γρήγορα. Στη θέση τους ήταν και τα εμετικά θινκ τανκς, πριν από τις διακοπές, αλλά δεν έκαναν φασαρία, γιατί το μέγεθος της οικονομικής καταστροφής από την πανδημία ήταν μεγάλο. Τώρα που το μέγεθος αυτό γιγαντώνεται, τους αμόλυσαν το λουρί και γαυγίζουν.

Πήγατε και γυρίσατε: μια από τα ίδια. Μήπως πρέπει να το αλλάξουμε αυτό; Προχωράμε! Σεπτέμβρη μου.

★★★

Άσχετο και όμως γράφεται στα διεθνή ΜΜΕ. Ο Κιμ της ΛΔΚορέας, μάλλον καθάρισε την αδελφή του. Μάλλον. Την καθάρισε. Σαν τον θείο, τον αδελφό, το στρατηγό, τον… Και τι τους κόφτει; Μόλις μια βδομάδα πριν, τα ίδια ΜΜΕ, χιλιοαναλύανε και επιχειρηματολογούσαν για το πόσο χειρότερη από τον αδελφό της, είναι η αδελφή του. Ε! ας πούμε και κανένα ανέκδοτο, να περάσει η ώρα.

Τάνια Ζωγράφου

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το

Παρόμοια αρθρογραφία