Η ΟΛΜΕ με ανακοίνωση καταγγέλλει την Νίκη Κεραμέως ότι περιφρονεί τους εκπαιδευτικούς, επειδή, όπως αναφέρει η Ομοσπονδία, «αρνείται για πολλοστή φορά να συναντήσει το ΔΣ, προκειμένου να συζητηθούν και να επιλυθούν κρίσιμα προβλήματα που αφορούν τη δημόσια εκπαίδευση»

Το αίτημα που υπέβαλε την τελευταία φορά το ΔΣ της ΟΛΜΕ για συνάντηση μαζί της αφορά τους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών.

Πέρα από φραστικές «καταγγελίες» για τη Ν. Κεραμέως η αλήθεια είναι ότι η διορισμένη Διοίκηση της ΟΛΜΕ έχει ξεχειλίσει το ποτήρι του συμβιβασμού, της υποταγής επιχειρώντας να διαλύσει κάθε αντίσταση της βάσης των εκπαιδευτικών  στην αντιεκπαιδευτική – αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Η διορισμένη Διοίκηση βρίσκεται σε πλήρη διάσταση με τη βάση: Καμιά απάντηση – καμιά προετοιμασία για να οργανωθεί η αντίθεση στην PISA, την τράπεζα θεμάτων, στον εξεταστικό μινώταυρο και την Ε.Β.Ε, την αξιολόγηση και τα μεγάλα προβλήματα της εκπαίδευσης και της κοινωνίας.

Ενώ η σχολική χρονιά τελειώνει και ΙΕΠ και ΥΠΑΙΘ δηλώνουν ότι η αυτοαξιολόγηση του 2021-22 βρίσκεται στο τελευταίο της στάδιο, ο αγώνας εναντίον της κατίσχυσής της συνεχίζεται αμείωτος με τη διορισμένη διοίκηση της ΟΛΜΕ να μην παίρνει καμιά απόφαση για την οργάνωση του αγώνα βάζοντας πλάτη για να υλοποιηθεί η πολιτική της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘ. Τηρεί σιγή ιχθύος  απέναντι στους εκφοβισμούς και τις αλλεπάλληλες εγκυκλίους – «διαταγές» του ΥΠΑΙΘ.  Αρνείται επανειλημμένα την άμεση επαναπροκήρυξη της απεργίας-αποχής που είναι πλειοψηφικό αίτημα των ΕΛΜΕ και του κλάδου. Να θυμίσουμε ότι από τον Οκτώβρη χρησιμοποίησε  ως δικαιολογία την κήρυξη της απεργίας ως παράνομης και δε σήκωσε το γάντι ενώ χιλιάδες εκπαιδευτικοί στα σχολεία απαιτούσαν κλιμάκωση. Ο μαχόμενος κόσμος της εκπαίδευσης παραμένει οργισμένος.

Η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ είναι υποχρεωμένο να καταγγείλει την Υπουργό Παιδείας κα Κεραμέως, η οποία αρνείται για πολλοστή φορά να το συναντήσει, προκειμένου να συζητηθούν και να επιλυθούν κρίσιμα προβλήματα που αφορούν τη δημόσια εκπαίδευση.

Το αίτημα που υπέβαλε την τελευταία φορά το ΔΣ της ΟΛΜΕ για συνάντηση μαζί της αφορά τους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών. Σε μια περίοδο που γίνεται έντονη συζήτηση και υπάρχουν πλείστα όσα δημοσιεύματα του Τύπου που μιλούν για χιλιάδες νέους διορισμούς εκπαιδευτικών, δεν κατανοούμε για ποιον λόγο η Υπουργός Παιδείας απαξιοί να συζητήσει με την ΟΛΜΕ αυτό το μέγιστο πρόβλημα.

Η κυρία Υπουργός δεν μπαίνει καν στον κόπο να απαντήσει στα αιτήματα της Ομοσπονδίας δηλώνοντας με αυτόν τον τρόπο μια ακατανόητη περιφρόνηση προς τον κλάδο.

Σε κάθε περίπτωση ήταν στη διακριτική της ευχέρεια να προτείνει συγκεκριμένες ημερομηνίες με βάση το πρόγραμμά της.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ επιμένει και για μια ακόμη φορά ζητά άμεση συνάντηση μαζί της.

Γιώργος Κ. Καββαδίας – drepani.gr (argyrades.gr)

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το