Ενώ συνεχίζεται προκλητικά το κουκούλωμα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Οι πρόσφατες αποκαλυπτικές καταγγελίες του επικεφαλής της ΑΔΑΕ, Χ. Ράμμου, στην επιτροπή LIBE του ευρωκοινοβουλίου συμπληρώνουν το παζλ της εξόφθαλμης μεθοδευμένης κυβερνητικής επιχείρησης συγκάλυψης του σκανδάλου των υποκλοπών και αποτελούν γροθιά στο στομάχι των “αρίστων” της Δεξιάς που κατά τα λοιπά δημαγωγούν για “επιτάχυνση της διελεύκανσης” της εν λόγω βορβορώδους υπόθεσης.
Πιο συγκεκριμένα, ο Ράμμος καυτηρίασε αυτό που ο κόσμος ήδη έχει τούμπανο, ότι δηλαδή “επί 18 μήνες η ελληνική δικαιοσύνη δεν έχει κάνει τίποτα, δεν έχει διώξει κανέναν για τις υποκλοπές, αλλά διώκει μέλη της ΑΔΑΕ που έκαναν το καθήκον τους”. Αναφέρεται ασφαλώς στην πρόνοια του γνωστού τέως εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ι. Ντογιάκου, ο οποίος δύο μέρες πριν συνταξιοδοτηθεί δρομολόγησε πραξικοπηματικά τη δίωξη στελεχών της Αρχής διότι “δε συνεμορφώθησαν προς τας υποδείξεις”. Είχε προηγηθεί το περιβόητο φιρμάνι του εν λόγω εισαγγελέα-λαγού του Μητσοτάκη, με το οποίο γνωμοδοτούσε αναίσχυντα πως “η ΑΔΑΕ δεν έχει πλέον τη δυνατότητα να πραγματοποιεί έρευνες είτε αυτοβούλως, είτε μετά από αίτημα πολίτη”. Σύμφωνα μάλιστα με τον καταγγέλοντα Ράμμο, ο Ντογιάκος, στα πλαίσια του εργώδους ζήλου του να κρατήσει εκτός του κάδρου των ευθυνών τον πρωθυπουργό και το “επιτελικό του κράτος”, εκτόξευσε μέχρι και απειλές στοχοποίησης των μελών της ΑΔΑΕ για “κατασκοπεία”. Ο Χ. Ράμμος ξετύλιξε αναλυτικά το κουβάρι των προκλητικών κυβερνητικών μεθοδεύσεων κουκουλώματος του σκανδάλου, υπενθυμίζοντας πως απορρίφθηκε ασυζητητί το αίτημά του να κληθεί να καταθέσει στην επιτροπή διαφάνειας του ελληνικού κοινοβουλίου από τη γαλάζια πλειοψηφία. Εμφανίστηκε λάβρος κατά του κυβερνητικού πραξικοπήματος του περασμένου Σεπτέμβρη, όταν με την ανίερη συμπαιγνία Μητσοτάκη-Βελόπουλου, με “οριακά μικρότερη πλειοψηφία” από την απαιτούμενη και κατά παραβίαση του Συντάγματος επιβλήθηκε η αντικατάσταση των μελών της Αρχής. Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως (και) η εν λόγω καρατόμηση των μελών της ΑΔΑΕ έγινε προμελετημένα και εν μια νυχτί. Αντίθετα “μαγειρεύτηκε” από τα επιτελεία του Μαξίμου μόλις η εισαγγελία πρωτοδικών έστειλε στην ΑΔΑΕ παραγγελία να ελέγξει κατά πόσο τα 92 πρόσωπα που έχουν βρεθεί στο στόχαστρο της αμαρτωλής PREDATOR, έχουν παράλληλα υπάρξει θύματα “νόμιμων επισυνδέσεων” της ΕΥΠ.

Στο ίδιο μήκος κύματος, προκειμένου να χειραγωγήσει ασφυκτικά τη δύσοσμη υπόθεση, με ανομολόγητο στόχο τη στεγανοποίηση τυχόν ανεπιθύμητων ρωγμών, η “ανεξάρτητη” εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ανέθεσε στην αντιεισαγγελία την περαιτέρω διερεύνηση για τις υποκλοπές, αδειάζοντας και “τιμωρώντας παραδειγματικά” με αυτόν τον τρόπο τους πρωτοδίκες των οποίων η εντολή “παρέκλινε από τα διατεταγμένα”.

Για “ξαφνική μεταφορά της έρευνας” έκανε λόγο η εισηγήτρια της επιτροπής PEGA του ευρωκοινοβουλίου, Σόφι Ιντ Βελντ, συμπληρώνοντας πως “αν τα ονόματα σε PREDATOR και ΕΥΠ είναι κοινά, ο ρόλος της κυβέρνησης είναι αναμφισβήτητος”. Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Φάμελλος, ξεχνώντας πως κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής θητείας του κόμματός του πραγματοποιήθηκαν 11.000 “νόμιμες επισυνδέσεις”, σε ρόλο υπεύθυνης αντιπολίτευσης εστίασε στα εξής “εμείς θέλουμε να εμπιστευόμαστε τη δικαιοσύνη. Αλλά πρέπει να το κάνουμε όλοι μαζί αυτό και να το αποδεικνύουμε”.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το