Έντονες αντιδράσεις προκαλεί απόφαση Εφετείου, το οποίο επέβαλε ποινή μόλις 15 μηνών και μάλιστα με αναστολή σε 47χρονο, ο οποίος βίασε (χρησιμοποιώντας σκουπόξυλο) έναν 18χρονο για να τον τιμωρήσει που έβγαινε με την κόρη του.

Πρωτόδικα στον πατέρα είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης πέντε ετών και 10 μηνών. Ωστόσο στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο η ποινή του μειώθηκε στους 15 μήνες με αναστολή, καθώς κρίθηκε ένοχος μόνο για την κατηγορία της παράνομης κατακράτησης.

Η εκδίκαση της υπόθεσης στο Δευτεροβάθμιο Δικαστήριο έγινε κεκλεισμένων των θυρών, λόγω της ευαίσθητης φύσης των όσων κατηγορείται ότι έκανε σε βάρος του νεαρού ο πατέρας. Το Δικαστήριο εξέτασε μεταξύ άλλων τον νομικό χαρακτηρισμό της σοβαρότερης από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε ο 47χρονος, αυτής της σεξουαλικής κακοποίησης με αντικείμενο.

Υποστηρίζοντας πως επειδή η πράξη φέρεται να αποσκοπούσε όχι στην ικανοποίηση του δράστη αλλά στην τιμωρία και τον εξευτελισμό του παθόντα, το Εφετείο μετέτρεψε την κατηγορία από βιασμό στην πλημμεληματική κατηγορία της παράνομης βίας και έθεσε την υπόθεση στο αρχείο.

Στο αρχείο τέθηκε επίσης και η κατηγορία της απλής σωματικής βλάβης, την οποία αντιμετώπιζε, καθώς αφορά σε γεγονότα προ του 2016. Το Δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο μόνο για την κατηγορία της παράνομης κατακράτησης και του επέβαλλε ποινή φυλάκισης 15 μηνών με αναστολή.

Κοινώς, με βάση το σκεπτικό του δικαστηρίου, ο βιασμός δεν είναι βιασμός (αλλά παράνομη βία), αν ο φερόμενος ως βιαστής δεν ικανοποιείται σεξουαλικά αλλά έχει σκοπό να ταπεινώσει ή τιμωρήσει το άτομο.

πηγή: tvxs

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το