Στην εκδήλωση της Λαϊκής Αντίστασης-ΑΑΣ για το Πολυτεχνείο που πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα: Σοβαρά ζητήματα που αφορούν τον προσανατολισμό και το μέλλον του κινήματος στην χώρα μας
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση της Λαϊκής Αντίστασης-ΑΑΣ στο Πολυτεχνείο στις 15/11 με αφορμή την συμπλήρωση 45 χρόνων από την εξέγερση του Νοέμβρη. Αν και η προσέλευση κόσμου δεν ήταν ικανοποιητική, κατά τη διάρκεια της κουβέντας ξεδιπλώθηκαν πολύ σοβαρά ζητήματα που αφορούν τον προσανατολισμό και το μέλλον του κινήματος στην χώρα μας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε μ’ ένα σύντομο άνοιγμα από τον σ. Σήφη Σταυρίδη και ακολούθησε η κεντρική εισήγηση από την σ. Βαγγελιώ Δερμιτζάκη. Οι σύντροφοι καταπιάστηκαν και ανέδειξαν το ιστορικό και πολιτικό περίγραμμα της εξέγερσης, δηλαδή την ανάπτυξη του λαϊκού ξεσπάσματος πάνω στην αντιπαράθεσή του με τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, αλλά και τη στάση της ρεφορμιστικής αριστεράς που εναντιώθηκε στα συνθήματα της εξέγερσης. Παράλληλα, αναδείχθηκαν και τονίστηκαν οι σημερινοί κίνδυνοι που επιτάσσουν την ανάγκη αντιιμπεριαλιστικού κινήματος. Η τυχοδιωκτική στάση της αστικής “μας” τάξης, που δένει όλη την χώρα στο άρμα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά του, μετατρέποντάς την σε μια απέραντη ΝΑΤΟική βάση. Ακόμα αναδείχτηκε η πριμοδότηση των εθνικισμών σε όλες τις χώρες των Βαλκανίων στα πλαίσια της παρέμβασης του ιμπεριαλισμού στην περιοχή, πράγμα που ανατρέπεται μόνο με την οικοδόμηση της φιλίας των λαών.

Ακολούθησε παρέμβαση από σύντροφο του TKP M/L, που ανέδειξε την επεμβατικότητα του ιμπεριαλισμού στη Μέση Ανατολή με επίκεντρο την Συρία και το Ιράν, αλλά και το ρόλο που προσπαθεί να παίξει το τούρκικο κράτος, καθώς και ζητήματα του κούρδικου κινήματος.

Οι τοποθετήσεις που ακολούθησαν προσπάθησαν να αναδείξουν την ανάγκη δυναμώματος της αντιιμπεριαλιστικής αντιπολεμικής κατεύθυνσης στο κίνημα και τη συμβολή που μπορεί να έχει η Λαϊκή Αντίσταση-ΑΑΣ στην κινητοποίηση ευρύτερου δυναμικού. Οι αντιπαραθέσεις που έγιναν στα πλαίσια της συζήτησης για το πώς στεκόμαστε απέναντι σε κάποια ζητήματα (12 μίλια, ΑΟΖ, κοινή δράση) έγινε σε συναγωνιστικό κλίμα και χωρίς να αναιρεί τίποτα από τα παραπάνω.

Πηγή: antigeitonies.blogspot.com

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το