Ανακοίνωση σε υψηλούς τόνους από την Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Πεδινής – «Τα περιστατικά COVID-19, χρειάζονται τη στήριξη όλων μας, τα περιστατικά “ανθρωποφαγίας” όμως, δεν έχουν καμία θέση»

Ασπίδα στον εκπαιδευτικό που νόσησε από Covid-19 βάζει η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Πεδινής.

Με μία εκτενή ανακοίνωση η Διευθύντρια του σχολείου προσπαθεί να σταματήσει την ανθρωποφαγία, όπως σημειώνει και το μπαράζ φημών και πληροφοριών που δεν έχουν καμία θέση σε μία κοινωνία που αγωνιά.

Στην ανακοίνωση αναφέρει:

Αυτές τις δύσκολες και πρωτόγνωρες για τη σχολική μας κοινότητα στιγμές, αισθάνομαι  την ηθική υποχρέωση να προβώ στην παρούσα τοποθέτηση, καθώς η επιστροφή στη σχολική μας κανονικότητα προϋποθέτει ατομική υπευθυνότητα και επαγρύπνηση- παρέμβαση όλων των αρμόδιων φορέων.

Κινούμενος σε αυτή τη λογική ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου, ενεργοποιήθηκε από την πρώτη στιγμή και με ψήφισμά του-την Κυριακή 7/2/21- ζήτησε  την άμεση αναστολή λειτουργίας της σχολικής μονάδας και ακολούθως, διατηρεί ένα ανοιχτό κανάλι επικοινωνίας με όλα τα μέλη της σχολικής μας κοινότητας με στόχο την ενημέρωση, την υποστήριξη και τη μέγιστη δυνατή υγειονομική ασφάλεια όλων. Ακολούθως, σε συνεργασία με τη Δ/νση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Ηπείρου, τον Σύλλογο Γονέων/Κηδεμόνων και τους τοπικούς φορείς, διασφάλισε την παρουσία κλιμακίου ΕΟΔΥ στην Πεδινή, ώστε να έχουν τη δυνατότητα -όσοι το επιθυμούν- να υποβληθούν σε δωρεάν διαγνωστικό έλεγχο.

Η επικοινωνιακού τύπου διαχείριση, η καχυποψία και ο «καταγγελτικός» λόγος, δεν έχουν θέση σε αυτή την κρίση που βιώνουμε. Ούτε η διασπορά/διάδοση μη επιβεβαιωμένων πληροφοριών/προσωπικών εκτιμήσεων, που αποδίδουν ευθύνες στον συνάδελφο για τη διασπορά του ιού στο σχολικό περιβάλλον.

Αναρωτιέμαι, πώς μπορεί να προβαίνει κανείς αβίαστα στη δημοσιοποίηση/διάδοση/αναπαραγωγή ανυπόστατων πληροφοριών, που  καταστρατηγούν την αλήθεια, θίγουν την αξιοπρέπεια και αμαυρώνουν το υψηλό αίσθημα ευθύνης του εξαιρετικού αυτού παιδαγωγού και μάλιστα, χωρίς καν να ζητηθεί η παρέμβαση-τοποθέτηση του καθ΄ύλην αρμόδιου,  προς επιβεβαίωση ή μη των παραπάνω.

Από τη θέση της Δ/ντριας της σχολικής μονάδας, σας γνωστοποιώ, πως ο αγαπητός συνάδελφος, που έχει την αμέριστη στήριξη του Συλλόγου Διδασκόντων, τηρούσε πιστά όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας και ασθένησε -όπως οι ίδιες οι εξελίξεις αφήνουν να διαφανεί-κατά την άσκηση των παιδαγωγικών του καθηκόντων, διδάσκοντας επί μία εβδομάδα σε έναν χώρο, που έφερε μεγάλο ιϊκό φορτίο από την προηγούμενη Δευτέρα. Αλλά αυτό μένει να διερευνηθεί/διαπιστωθεί από τους αρμόδιους φορείς και μόνο η πλήρης ιχνηλάτηση από τον ΕΟΔΥ, που ακόμα βρίσκεται σε εξέλιξη και επικεντρώνεται -ως οφείλει-στις «κινήσεις»-επαφές όλων των επιβεβαιωμένων περιστατικών, θα αναδείξει την πηγή της διασποράς.

Τέλος, απευθυνόμενη σε όλους εσάς, που παρουσιάζεστε σήμερα  ως επικριτές/κριτές της στάσης του συναδέλφου και του σχολείου, αναρωτιέμαι, γιατί δε στρέφετε την προσοχή σας στους πραγματικούς εχθρούς των μαθητών/τριών μας, την απουσία μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, την έλλειψη προσωπικού καθαριότητας και τη λειτουργία των Τμημάτων σε πλήρη ανάπτυξη (με έως και 25 μαθητές) και γιατί παραβλέπετε το έργο και τον καθημερινό αγώνα όλων μας –εκπαιδευτικών και λοιπών εργαζομένων- για να προφυλάξουμε τους μαθητές μας από αυτή την πανδημία;

Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, ας σταθούμε με σεβασμό απέναντι σε όλους τους ασθενείς και τις οικογένειές τους, που καλούνται να  αναμετρηθούν με την πανδημία και ας αγωνιστούμε όλοι μαζί για τη θωράκιση της δια ζώσης λειτουργίας της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

                Τα περιστατικά COVID-19, χρειάζονται τη στήριξη όλων μας, τα περιστατικά «ανθρωποφαγίας» όμως, δεν έχουν καμία θέση, σε μια σχολική κοινότητα που αγωνιά και πασχίζει να σταθεί και πάλι όρθια.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το