Χυδαίος κοινωνικός αυτοματισμός από τον οικονομικό σύμβουλο του Μητσοτάκη. Ο Αλ. Πατέλης σε μία (βγαλμένη από τα πιο απάνθρωπα νεοφιλελεύθερα εγχειρίδια) δήλωση του στο «Βήμα της Κυριακής», ανέφερε ανερυθρίαστα ότι «σταματάμε να παίρνουμε τα λεφτά των νέων και να τα δίνουμε στους ηλικιωμένους», προκειμένου να δικαιολογήσει την ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος

Αναλυτικά

“Η ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, κατά το μοντέλο του “ασφαλιστικού Πινοσέτ”, επανέρχεται στο προσκήνιο ως κεντρική προτεραιότητα της κυβέρνησης”. Αυτό γίνεται φανερό εκτός των άλλων και από τη συνέντευξη του επικεφαλής οικονομικού συμβούλου του πρωθυπουργού, Αλέξη Πατέλη.

Ο στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη, με την κανιβαλική δήλωση ότι «σταματάμε να παίρνουμε τα λεφτά των νέων και να τα δίνουμε στους ηλικιωμένους», ουσιαστικά αναιρεί με μία φράση τον χαρακτήρα της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης, την αναδιανεμητική της λειτουργία και κάθε στοιχείο αλληλεγγύης των γενεών”.

Δεν δίνει όμως καμία απάντηση για το πώς θα καταβάλλονται οι επικουρικές στους σημερινούς συνταξιούχους, αφού οι σημερινές εισφορές πληρώνουν τις σημερινές συντάξεις”.

Αλλά και καμία λέξη δεν λέει ο κ. Πατέλης για την έλλειψη οποιασδήποτε εγγύησης για τους νέους ασφαλισμένους, οι οποίοι θα εκθέσουν τις εισφορές και τις μελλοντικές συντάξεις τους στον επενδυτικό κίνδυνο, γνωρίζοντας μόνο τι θα πληρώνουν και όχι τι σύνταξη θα λάβουν.

Τo μόνο που είναι βέβαιο, εξασφαλισμένο και εγγυημένο είναι το τεράστιο κέρδος συγκεκριμένων ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών που θα αναλάβουν το μεγαλεπήβολο πρότζεκτ.

Αλλά ας θυμηθούμε τι έλεγε κάμποσο καιρό πριν και ο Πορτοσάλτε γιατί είναι κρίμα να μην αποκαλύπτουμε ποιος είχε πρώτος την ιδέα

Πορτοσάλτε – Γεωργιάδης: “Οι έχοντες μια ηλικία θα πρέπει να ξεβολευτούν για το καλό των παιδιών μας”

Ο Πορτοσάλτε, παρουσία του Άδωνι Γεωργιάδη, καλεί τους συνταξιούχους, τους οποίους θεωρεί βολεμένους, να συνεισφέρουν και να …ξεβολευτούν… Δείτε το βίντεο:

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το