Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης με προσωπική εντολή στις υπηρεσίες της ΓΓΑ, η οποία κοινοποιήθηκε στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αποφάσισε τη διακοπή της οικονομικής συμμετοχής της ΓΓΑ στα Προγράμματα Μαζικού Αθλητισμού, τα οποία και υλοποιούνται μέσω των Δήμων. 

Αυτά  λειτουργούν  αδιάλειπτα εδώ και σαράντα χρόνια και παρόλο που υποχρηματοδοτούνταν διατηρήθηκαν ζωντανά  ακόμη και στα χειρότερα χρόνια των μνημονίων. Τα προγράμματα αυτά ικανοποιούσαν τις ανάγκες για σωματική άσκηση για πάνω από 120.000 άτομα τρίτης ηλικίας , Ρομά, Aμεα , παιδιά και γενικά για κατοίκους της περιφέρειας και των νησιών.

Στα προγράμματα αυτά δουλεύουν  1300 γυμναστές  οι οποίοι  θα μείνουν  χωρίς δουλειά . Επίσης βοηθούν  στην ευρωστία και την ευεξία του ατόμου και προφυλάσσουν   από χρόνιες σωματικές, νοητικές και ψυχικές ασθένειες. Όπως καταλαβαίνουμε  η κυβέρνηση  επιδιώκει την εμπορευματοποίηση της ανάγκης του λαού για άθληση .

Η σωματική άσκηση είναι δικαίωμα του λαού και όχι ένα είδος πολυτέλειας  που θα το καρπώνονται μόνο οι οικονομικά  δυνατοί. Είναι ανάγκη να αντιδράσουν δυναμικά  και συντονισμένα όχι μόνο οι γυμναστές  που εργάζονται σε αυτά αλλά και οι δήμοι  και επωφελούμενοι των προγραμμάτων.

Α.Χ γυμναστής Βέροια

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το