Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο Γέροντας Παΐσιος είχε προλάβει να πει μια καλή όσο και προφητική λέξη για το ΚΚΕ περίπου 10 χρόνια πριν πεθάνει. Συγκεκριμένα, το 1983 στη Σουρωτή είχε κατά λέξιν δηλώσει: «Θα έρθει καιρός που θα ανεβαινοκατεβαίνουν κυβερνήσεις, θα εναλλάσσονται τα κόμματα, θα ανακαλούνται διατάγματα, θα ψηφίζονται νόμοι και θα καταργούνται άλλοι, και θα επικρατεί σύγχυση και ταραχή. Τότε, όμως, θα αντιδράσουν λίγοι πιστοί Χριστιανοί αλλά και το ΚΚΕ» (!).

Στην πραγματικότητα, το εντυπωσιακό της υπόθεσης ΔΕΝ είναι ότι ο Γέροντας έδωσε κρέντιτ στο ΚΚΕ (και μάλιστα μόνο σε αυτό, πέρα από το χριστεπώνυμο πλήθος), αλλά ότι το κόμμα του Περισσού (εδώ και καμιά 60αριά χρόνια) βαδίζει στα χνάρια της διδασκαλίας του αγιοποιημένου αγιορείτη: «λέει, αλλά είναι σαν να μη λέει», «κάνει, αλλά είναι σαν να μην κάνει».

θα μοιάζει να καλεί, αλλά δεν θα καλεί

Για κάποιον που παίρνει τα πράγματα τοις μετρητοίς, κάτι τέτοιο θα μπορούσε να τον οδηγήσει σε σχιζοφρενικές καταστάσεις, ιδίως όταν πχ. βλέπει το ΚΚΕ στο άνω τμήμα μίας αφίσας να καλεί σε κινητοποίηση ενάντια σε έναν συγκεκριμένο νόμο, και στο κάτω τμήμα της αφίσας να εξηγεί ότι μόνο η κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο είναι η απάντηση στα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα. Εδώ το ΚΚΕ μοιάζει να καλεί ενάντια στο αντεργατικό έκτρωμα, αλλά στην πραγματικότητα δεν καλεί.

Γενικά μιλώντας, όταν το ΚΚΕ βλέπει τα δύσκολα, ρίχνει ένα σύνθημα για τα …ακόμη πιο δύσκολα. Αν δεν μπορείς να έχεις ΜΕΘ, Νοσοκομεία και επάρκεια σε αριθμό υγειονομικού προσωπικού, φεύγεις για «ανατροπή τώρα», «λαϊκή εξουσία» και «σοσιαλισμό». Ή: Αφού θα βγούμε που θα βγούμε στους δρόμους, ας ξεμπερδεύουμε μια και καλή με όλα τα προβλήματα, μοιάζει να είναι το μήνυμα του ΚΚΕ. Και εδώ το ΚΚΕ μοιάζει να θέλει να καλέσει σε υγειονομικό αγώνα, αλλά, επειδή δεν (θέλει ή/και δεν) μπο­ρεί, συμβιβάζεται με τη λαϊκή εξουσία. Ακόμη καλύτερα!

πραγματική βελτίωση για τον λαό αποτελεί η τροπολογία του ΚΚΕ

Περιπλέκοντας ελαφρώς τα ήδη περιπεπλεγμένα, στα τέλη Ιουνίου, σε δήλωσή του για το θέμα της ρήτρας αναπροσαρμογής και την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας, ο γ.γ. του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας, αφού κατηγόρησε για άλλη μια φορά ισόποσα την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, και αφού δήλωσε πως «ούτε τα μέτρα – κοροϊδία της κυβέρνησης της ΝΔ ούτε οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων αποτελούν λύση στην ακρίβεια, γιατί το πρόβλημα πηγάζει από την απελευθέρωση της ενέργειας, την πολιτική της πράσινης μετάβασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις κυρώσεις στη Ρωσία που όλοι υλοποίησαν και υποστηρίζουν», κατέληξε στο επαναστατικό συμπέρασμα ότι «πραγματική βελτίωση για τον λαό αποτελεί η τροπολογία του ΚΚΕ, που προβλέπει άμεση κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής, του ειδικού τέλους για τη μείωση των εκπομπών αερίων ρύπων, της έμμεσης φορολογίας στην Ενέργεια, καθώς και του Χρηματιστηρίου Ενέργειας». Εδώ, η λαϊκή εξουσία έδωσε τη θέση της στην τροπολογία του ΚΚΕ.

έχει μισθό, αλλά είναι σαν να μην έχει

Ο Δ. Κουτσούμπας έλαβε μεν περίπου 75.000 ευρώ βουλευτική αποζημίωση το προηγούμενο έτος, ωστόσο, όπως έχει εξηγήσει από πέρυσι το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ, «Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, όπως και όλοι οι βουλευτές του ΚΚΕ, αμείβεται με την αποζημίωση των στελεχών του Κόμματος, ύψους 800 ευρώ το μήνα. Κατά συνέπεια το σύνολο των αποδοχών του -ως βουλευτή- κατατίθεται στο ταμείο της Κεντρικής Επιτροπής, σύμφωνα με το καταστατικό του ΚΚΕ».

Πάντως αυτό σημαίνει ότι, μισθολογικώς, οι βουλευτές του ΚΚΕ παρακολουθούν περίπου την κατώτατη πιάτσα που οι ίδιοι εισηγούνται. Την 1η Δεκεμβρίου του 2021 η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ επανακατέθετε τροπολογία «για την επαναφορά του κατώτατου μισθού και ημερομίσθιου στο ποσό των 751 ευρώ του νεοπροσλαμβανόμενου άγαμου εργατοτεχνίτη και του ημερομισθίου στο ποσό των 33.57 ευρώ, μικτά ανεξαρτήτως ηλικίας» (το ίδιο ποσό ζητούσε το ΚΚΕ, ως κατώτατο, τουλάχιστον από το 2015). Μόλις στις 20 Απριλίου του 2022 το ΚΚΕ πέρασε στην αντεπίθεση, ζητώντας κατώτατο μισθό 825 ευρώ, και προσθέτοντας ότι «ο καθορισμός του κατώτατου μισθού ως βάση για ουσιαστικές αυξήσεις, πρέπει να είναι υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων κι όχι της εκάστοτε κυβέρνησης».

Πάνε οι εποχές (περί το 2007) που η Παπαρήγα ζητούσε κατώτατο μισθό 1.700 ευρώ… Τα ποσά που πρότεινε το ΚΚΕ τα χρόνια των παχιών αγελάδων, μάλλον θα πρέπει να κάνουμε υπομονή μέχρι τη λαϊκή εξουσία για να τα ξαναδούμε. Ας φέρει η επανάσταση όσα δεν μπορεί να φέρει η τροπολογία.

οι Πύλες του Πολιτικού Παραδόξου

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το

Παρόμοια αρθρογραφία