Ε.Λ.Μ.Ε. ΙΚΑΡΙΑΣ ΦΟΥΡΝΩΝ

ΕΥΔΗΛΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ Εύδηλος 22/11/2018

Τηλ: 22750 31026 Άρ. Πρωτ.: 13-Φ18

Φαξ: 22750 31026

Προς: Σχολεία ευθύνης μας

MME

Θέμα: «Μετακίνηση αναπληρωτή συναδέλφου ΠΕ79 με ολική τυφλότητα σε 5 σχολεία »

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ικαρίας –Φούρνων εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την αντιμετώπιση από τη Διοίκηση στο θέμα του συναδέλφου Ευφραιμίδη Στέφανου, καθηγητή ΠΕ79 – Μουσικής, που έχουμε την τύχη να υπηρετεί εφέτος στα σχολεία ευθύνης μας, αντιμετώπιση που κινείται ανάμεσα στα όρια αδιαφορίας και αναλγησίας.

Ο συνάδελφος είναι ολικά τυφλός ενώ διατίθεται σε πέντε σχολεία καλύπτοντας όλη την Ικαρία! Στο νησί δεν υπάρχει ΚΤΕΛ ή Δημοτική συγκοινωνία και εκτελείται ένα δρομολόγιο ανά ημέρα στον κεντρικό οδικό άξονα του νησιού από ιδιώτη αυτοκινητιστή με ιδιόκτητο λεωφορείο. Επειδή το δρομολόγιο δεν εξυπηρετεί τη μετακίνηση του συναδέλφου για την κάλυψη των διαθέσεων του, αλλά και λόγω του προβλήματος που αντιμετωπίζει με την όραση του και προφανώς δε διαθέτει αυτοκίνητο, είναι αναγκαία η μετακίνηση του με ταξί. Όμως επειδή ο συνάδελφος είναι αναπληρωτής ΠΔΕ προβλέπεται να πληρώνει ο ίδιος τη μετακίνηση του (το ποσό κυμαίνεται στα 500 € μηνιαίως και υπό προϋποθέσεις μπορεί να φτάσει στα 800€), να συγκεντρώνει αποδείξεις, να τις καταθέσει και να αποζημιωθεί για τα έξοδα μετακίνησης πιθανότατα από τη λήξη της σχολικής χρονιάς.

Επειδή με αυτά τα δεδομένα προφανώς ο συνάδελφος δε μπορεί να ανταπεξέλθει οικονομικά , απευθυνθήκαμε σε κάθε βαθμίδα της Διοίκησης και κάθε διαθέσιμο φορέα ώστε να υπάρξει απόφαση για τη μη εμπλοκή του συναδέλφου στη διαδικασία αποπληρωμής του αυτοκινητιστή, αλλά να πηγαίνουν τα τιμολόγια απευθείας στη ΔΙΔΕ Σάμου για την αποπληρωμή.

Έχουμε επικοινωνήσει από την πρώτη στιγμή τόσο γραπτώς, όσο και με επανειλημμένες τηλεφωνικές παρεμβάσεις με τη ΔΙΔΕ Σάμου, τον Περιφερειακό Διευθυντή εκπαίδευσης Β.Α., την ΟΛΜΕ και το γραφείο της Υφυπουργού κας Τζούφη. Παράλληλα για το θέμα έχει καταθέσει υπόμνημα και η ΟΛΜΕ σε συνάντηση που είχε με την υφυπουργό από την 31η/10/18.

Παρ’ όλες τις προσπάθειες μας και τα «λόγια κατανόησης» που ακούμε από τα χείλη των υπευθύνων και παρότι με τις παρούσες συνθήκες δεν πραγματοποιείται το μάθημα της Μουσικής σε όλα τα σχολεία, το πρόβλημα ΔΕΝ ΛΥΝΕΤΑΙ, αλλά μονίμως ¨προωθείται¨ και ¨εξετάζεται¨. Δεν βρίσκεται κάποιος από τη Διοίκηση, σε οποιαδήποτε βαθμίδα, να πάρει την πολιτική ευθύνη και να πει το απλό: τα χρήματα που θα δώσει έτσι κι αλλιώς η υπηρεσία άπαξ στο τέλος της σχολικής χρονιάς στο συνάδελφο έναντι των τιμολογίων για τη μετακίνηση του, ας τα δώσει τμηματικά στον αυτοκινητιστή που θα αναλάβει τη μετακίνηση.

Σε κάθε άλλη περίπτωση, σε έναν άνθρωπο που θα έπρεπε να υποστηριχτεί και να επιδιωχθεί να διδάξει στα σχολεία μας , όχι μόνο μουσική αλλά κυρίως στάση ζωής, η γραφειοκρατία, η ακαμψία και η αδιαφορία του Διοικητικού μηχανισμού καθιστούν τον βίο του κυριολεκτικά αβίωτο, αφού δε μπορεί να διαβιώσει με τα ψίχουλα που θα περισσεύουν από το μισθό του μέχρι να αποπληρωθεί για τα καταβαλλόμενα για τη μετακίνηση του στα 5 σχολεία που τοποθετήθηκε!

Ας παρέμβει η Διοίκηση για να λύσει το ζήτημα ΑΜΕΣΑ!

Ας αναλάβει ο καθένας την ευθύνη για τη θέση του απέναντι στο ζήτημα

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                          Ο Γ. Γραμματέας

Δάμαλος Χρήστος               Φαλιέρος Δημήτρης

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το