Η φωτιά στην προσφυγική δομή στη Λέσβο

Όπως ήδη είναι γνωστό πυρκαγιά (πιθανώς εμπρησμός) ξέσπασε χθες Σάββατο στο σχολείο του «One Happy Family», που αποτελεί δομή που προσφέρει υπηρεσίες στους πρόσφυγες και βρίσκεται στον λόφο απέναντι από τον καταυλισμό στο Καρά Τεπέ στη Λέσβο.

Ο Καρασούλας

Τα ξημερώματα έσβησε η πυρκαγιά αφού κάηκε ολοσχερώς το κτίριο του σχολείου, απέναντι από τον καταυλισμό του Καρά Τεπέ όπου βρίσκονται περίπου 1.500 άτομα, από ευάλωτες ομάδες, κυρίως οικογένειες με μικρά παιδιά και άνθρωποι με σοβαρά προβλήματα υγείας ( Μέσα στον χώρο λειτουργούσε κουζίνα που έδινε χιλιάδες γεύματα καθημερινά είχε κλινική που δέχονταν δεκάδες πρόσφυγες και γίνονταν επίσης μαθήματα Αγγλικών και Ελληνικών – Στον ίδιο χώρο στεγάζεται το «School of Peace» , επίσης ΣΧΟΛΕΙΟ που φιλοξενεί καθημερινά εκατοντάδες παιδάκια ). 

Με αφορμή την πυρκαγιά ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη (τρομάρα μας…) της ΝΟΔΕ ΝΔ Ηλείας Διμαντής Καρασούλας ανήρτησε στο Facebook: «one happy night» την οποία συνόδευσε και με… καρδούλα!

Όταν χρήστης του facebook του απάντησε ότι “χαίρεστε με την καταστροφή, τόσο άθλιοι γίνατε”, αυτός του έγραψε:

“Όχι και καταστροφή. Αυτό είναι πιο ειδυλλιακό κι από ηλιοβασίλεμα στη Σαντορίνη”!

Να θυμίσουμε ότι με τον ίδιο… άριστο “φύλαρχο” της ΝΔ στην Ηλεία είχε ξεσπάσει σάλος και με ανάρτησή του με αφορμή την υπόθεση του μικρού ασθενούς Παναγιώτη-Ραφαήλ. Τότε απαντώντας σε σχόλιο ο Καρασούλας είχε γράψει ότι “… τα χρήματα του κράτους δεν είναι δικά σας για να πείτε εσείς πως θα τα διαχειριστεί ο εκάστοτε υπουργός. Το πιο εύκολο και πολιτικά ωφέλιμο για τον κ. Κικίλια θα ήταν να παραβιάσει την απόφαση της επιστημονικής επιτροπής και να δώσει τα χρήματα, για την εν λόγω θεραπεία. Προς τιμήν του δεν το έκανε. Αυτό έπειτα το κράτος να πληρώνει στον καθένα ό,τι φαντάζεται ο ίδιος ότι μπορεί να τον θεραπεύσει. Θα έπρεπε να πληρώνει εκατομμύρια για δεκάδες τέτοιες περιπτώσεις καθημερινά”.

Η συγκεκριμένη ανάρτηση κατέβηκε αλλά αρκετοί ήταν αυτοί που κράτησαν την αποτύπωση της οθόνης (print screen)…

Διαβάστε και αυτό:

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το