Ο Στάθης Πάνου παρουσιάζει την ατομική έκθεσή του με τίτλο «Φαινόμενα», στην Gallery Art Prisma.

Η έκθεση «Φαινόμενα» την οποία παρουσιάζει ο Στάθης Πάνου είναι μια νέα πολυεπίπεδη εικαστική ματιά που σε βάζει στο δικό του εικαστικό αφήγημα. Στις συνθέσεις του συνυπάρχουν φιγούρες κλασικών ζωγράφων με σύγχρονα στοιχεία.

Η Χρυσάνθη Κεραμέως (Επικοινωνιολόγος-πολιτιστική Διαχειρίστρια) αναφέρει στον κατάλογο της έκθεσης: «Η συνθετική ανθρωποκεντρική του ματιά παντρεύει το παλιό με το καινούργιο. Ο κόσμος του Στάθη Πάνου γίνεται πολλές φορές ονειρικός και σουρεαλιστικός, άλλες φορές άκρως ρεαλιστικός, συχνά κριτικός και ειρωνικός. Τα έργα του διατρέχονται από την εμφάνιση αναδιατυπωμένων αρχετύπων, που σχετίζονται με περισσότερο ή λιγότερο γνωστές μορφές πινάκων παλιότερων ζωγράφων, ανακαλώντας ιστορικές καλλιτεχνικές περιόδους όπως το Μπαρόκ, η Αναγέννηση αλλά και μεταγενέστερες όπως η art nouveau ή κάποιες περιπτώσεις του μοντερνισμού.

Άλλες φορές μέσα στις συνθέσεις του Σ. Πάνου εμφανίζονται στοιχεία που αντλούνται από σύγχρονο φωτογραφικό υλικό. Οι μορφές αυτές, που πολλές φορές παραπέμπουν σε μεταφυσικούς συσχετισμούς, λειτουργούν ως όχημα για να θίγουν σημαντικά για τον καλλιτέχνη κοινωνικά και φιλοσοφικά ζητήματα, αλλά και αφορμές να επινοήσει πλαστικές λύσεις και ευρήματα. Πολύ σημαντικό στοιχείο στα έργα του Σ. Πάνου αποτελεί ο τρόπος με τον οποίο χειρίζεται το χρώμα. Η χρωματική επιλογή της αρχικής μονοτυπίας αποτελεί τον οδηγό για την χρωματική διαχείριση στο τελικό αποτέλεσμα. Η εικόνα είναι σε απόλυτη συνοχή και το σύνολο αναδεικνύεται και επιβάλλεται συνθετικά αλλά και νοηματικά».

Στάθης Πάνου

Ο Στάθης Πάνου αποφοίτησε από την ΑΣΚΤ το 2013. Οι εικαστικές του αναζητήσεις τον οδήγησαν σε πολλές πόλεις του κόσμου, Ρώμη (Ακαδημία καλών τεχνών της Ρώμης), Πανεπιστήμιο του Kingston της Αγγλίας, Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης NYU, μέχρι να αποκτήσει την δική του προσωπική εικαστική γλώσσα.

Εγκαίνια Έκθεσης:

Παρασκευή 5 Μαΐου, 8μμ

Διάρκεια:

Από: 05/05/2023 Έως: 20/05/2023

Ώρες λειτουργίας:

Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή, 10:30 – 15:00 & 18:00 – 21:00 | Τετάρτη, Σάββατο, 10:30 – 15:00

Τοποθεσία:

Gallery Art Prisma, Κουντουριώτου 187, Πειραιάς

Είσοδος Ελεύθερη

Πληροφορίες / Κρατήσεις: Τηλ.: 21 0429 6790 | galleryartprisma.gr

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το