Με έγγραφη εντολή από τον Γ.Γ. του υπουργείου Υγείας μετακινούνται προς το Νοσοκομείο «Σωτηρία», γιατροί από άλλα νοσοκομεία «για να συγκαλυφθούν σπασμωδικά και όπως-όπως οι τραγικές ελλείψεις ιατρικού προσωπικού. Έτσι ουσιαστικά διαλύονται κρίσιμα τμήματα άλλων μεγάλων νοσοκομείων» καταγγέλλει η παράταξη γιατρών «Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή. «Διαλύουν τις Παθολογικές κλινικές του νοσοκομείου “Ερυθρός Σταυρός” (που μετά κάθε εφημερία νοσηλεύουν 50 περιστατικά COVID19 + ύποπτα και 40 περιστατικά λοιπής νοσηρότητας» σχολιάζει ο γ.γ. της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών, Πάνος Παπανικολάου.

Οι γιατροί μεταφέρουν την επιστολή του γ.γ. του Υπουργείου Υγείας και θέτουν ως παράδειγμα το νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», όπου «δίνετια η εντολή μετακίνησης 3 ειδικευμένων Παθολόγων από τους 9 που υπηρετούν σήμερα». Έτσι, προσθέτουν «θα απομείνουν 6 ειδικοί παθολόγοι για 2 Παθολογικές κλινικές. Μετά από κάθε γενική εφημερίδα του νοσοκομείου το τελευταίο διάστημα στις Παθολογικές κλινικές βρίσκονται νοσηλευόμενα περίπου 50 περιστατικά της επιδημίας Covid-19 και ύποπτα κρούσματα καθώς και 40 περιστατικά λοιπής νοσηρότητας».

Σχολιάζουν τις αποφάσεις αυτές υποστηρίζοντας ότι «είναι προφανές πως η κυβέρνηση έχει περιέλθει σε πλήρη πανικό γιατί τώρα που πληθαίνουν τα κρούσματα της επιδημίας που χρειάζονται νοσηλεία, συνειδητοποιεί το βαρύ τίμημα της «με αλαφριά την καρδία» πολύμηνης επικοινωνιακής προπαγάνδας πως ΔΗΘΕΝ «θωρακιστήκαμε» και πως ΔΗΘΕΝ «κάναμε προσλήψεις». Η πικρή αλήθεια είναι πως λόγω τραγικών ελλείψεων υγειονομικού προσωπικού πολλά νοσοκομεία απειλούνται με πλήρη κατάρρευση και κινδυνεύουν να μετατραπούν τα ίδια σε εστίες ενδονοσοκομειακής διασποράς της επιδημίας.

Έστω και τώρα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας πρέπει επιτέλους να σοβαρευτεί. Οι ανθρώπινες ζωές ΔΕΝ είναι αναλώσιμα υλικά για επικοινωνιακά πυροτεχνήματα. Οι ασθενείς μας ΔΕΝ είναι “παιδιά ενός κατώτερου θεού”».

Το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή ζητάει «επειγόντως με ΠΝΠ «κατά παρέκκλιση ισχυουσών διατάξεων» και με επίκληση της επιδημίας να γίνουν οι αναγκαίες μόνιμες προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού όπως απαιτεί ήδη από τον περασμένο Μάρτιο η ΟΕΝΓΕ. Υπενθυμίζουμε πως με αυτήν την μεθόδευση (ΠΝΠ κατά παρέκκλιση ισχυουσών διατάξεων» και με επίκληση της επιδημίας) έχουν νομοθετηθεί τους τελευταίους μήνες «σημεία και τέρατα», π.χ. το εργατικό δίκαιο της χώρας έχει επιστρέψει στον 19ο αιώνα).

Όλα τα υπόλοιπα είναι επικοινωνιακά τερτίπια και πασαλείμματα για το «φαίνεσθαι» που εκτός από τις δεδομένες σοβαρότατες πολιτικές ευθύνες πιθανότατα επισείουν και ποινικές ευθύνες.»

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες μέρες,  έγγραφο της 1η Υγειονομικής Περιφέρειας που εστάλη στις διοικήσεις των νοσοκομείων αρμοδιότητάς της καταγράφει μια σειρά ποινές που μπορεί να επιβληθούν στο προσωπικό των νοσοκομείων αν αρνηθεί εντολές για μετακίνηση σε άλλα νοσοκομεία, προκαλώντας έντονα αρνητική εντύπωση και ερωτηματικά για τον σχεδιασμό αντιμετώπισης της πανδημίας.

Το έγγραφο, που εστάλη στις 29 Σεπτεμβρίου, αναφέρει την «ανάγκη ενδυνάμωσης του ανθρώπινου δυναμικού εκείνων των Μονα΄δων/Νοσοκομείων που βρίσκονται στην εμπροσθοφυλακή αντιμετώπισης της πανδημίας». Προκειμένου να ανοίξουν μονάδες και τμήματα καλείται προσωπικό να μετακινηθεί και σε περίπτωση διαφωνίας του απειλείται από την διοίκηση της 1ης ΥΠΕ με ποινές που φτάνουν μέχρι και την περικοπή του μισθού του για ένα χρόνο. Οι ποινές σε περίπτωση άρνησης των υγεινμικών καταγράφονται εκτενώς στο έγγραφο της 1η ΥΠΕ.

πηγή: The Press Project

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το