Ο Ζερόμ Ροντρίγκες, μια από τις γνωστότερες ηγετικές φυσιογνωμίες του κινήματος των “κίτρινων γιλέκων” στη Γαλλία, τραυματίστηκε στο μάτι το Σάββατο κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στο Παρίσι. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, χτυπήθηκε από όπλο εκτόξευσης αμυντικών σφαιρών (LBD).

Βίντεο κατέγραψε τη στιγμή που ο Ζερόμ Ροντρίγκες κείτεται στο έδαφος αιμόφυρτος, καθώς δέχθηκε χτύπημα από όπλα εκτόξευσης αμυντικών σφαιρών. Ο Ροντρίγκες τραυματίστηκε τη στιγμή που μετέδιδε ζωντανά τη διαμαρτυρία των «κίτρινων γιλέκων» στο Διαδίκτυο. Ο εν λόγω διαδηλωτής τέθηκε σε τεχνητό κώμα το βράδυ του Σαββάτου, ενώ θεωρείται πιθανό να χάσει εντελώς το μάτι του.

Ο σοβαρός τραυματισμός του Ροντρίγκες από αυτό το συγκεκριμένο όπλο που χρησιμοποιεί η γαλλική αστυνομία δεν είναι ο μοναδικός και ήδη έχει αρχίσει μεγάλη συζήτηση για το εάν θα έπρεπε να συνεχίσουν να φέρουν τα συγκεκριμένα όπλα οι Γάλλοι αστυνομικοί.

Παρά το γεγονός ότι η σφαίρες αυτές χαρακτηρίζονται από τις Αρχές ως μη απειλητικές για τη ζωή, τα όπλα εκτόξευσης θεωρούνται εξαιρετικά ασταθή και εκτιμάται ότι μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές σωματικές βλάβες στο κεφάλι και τα άκρα διαδηλωτών.

 

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το