Σάββατο 05/02, 21:00

ΣΗΜΑ: «Κοπή Πίτας»

Το βράδυ του Σαββάτου5 Φεβρουαρίου, μετά τις 9 μμ, ξορκίζουμε το 2021 και υποδεχόμαστε με αισιοδοξία τη νέα χρονιά!

Αξιοποιούμε τη χαλάρωση των ωραρίων και την επιστροφή της μουσικής, η κουζίνα της Πορείας παίρνει πάνω της την υπόθεση ενός πλούσιου γευστικού πιάτου, και το ΣΗΜΑ βάζει την πίτα της νέας χρονιάς, με σούπερ δώρο μια φωτογραφική μηχανή Digital Turbo-X Pocket Camera για τον τυχερό που θα βρει το φλουρί!

Λίγες μόνο στιγμές μετά την κινέζικη πρωτοχρονιά της 1ης Φεβρουαρίου(!) και την είσοδό μας στο έτος της Τίγρεως, 4720 χρόνια από τη βασιλεία του Κίτρινου Αυτοκράτορα, βρίσκουμε τις αφορμές που χρειαζόμαστε, απλώς για να βρεθούμε μαζί, σε μια ακόμη ζωηρή βραδιά στην Ισαύρων 29Γ!

Κυριακή 06/02, 10:00

Ξενάγηση στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Στο κέντρο της πόλης, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο καθιστά την Αθήνα πραγματική παγκόσμια αρχαιολογική πρωτεύουσα. Λίγα μέτρα χωρίζουν τη μάσκα του μυθικού Αγαμέμνονα από τον μνημειακό Κούρο του Σουνίου, λίγα βήματα μακριά στέκει ο Ποσειδώνας του Αρτεμισίου από τις μοναδικές τοιχογραφίες της προϊστορικής Σαντορίνης.

Για όλους λοιπόν τους λόγους του κόσμου, το ΣΗΜΑ και οι σεσημασμένοι ξεναγοί του, οργανώνουν για το πρωινό της ερχόμενης Κυριακής, 6 Φεβρουαρίου, επίσκεψη στο μεγαλύτερο και ιστορικότερο μουσείο της χώρας, με επικέντρωση σε κάποια από τα σημαντικότερα εκθέματά του.

Διάρκεια ξενάγησης: 1 ώρα και 45 λεπτά

Κόστος ξενάγησης: 6 ευρώ (συμπεριλαμβάνεται η τιμή των ακουστικών που θα έχουν οι ξεναγούμενοι, η είσοδος στο Μουσείο είναι ελεύθερη την πρώτη Κυριακή του Φεβρουαρίου).

Προϋπόθεση συμμετοχής: πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, χρήση μάσκας, και οπωσδήποτε κράτηση θέσεων στο τηλ. 6946174427 (Δημήτρης).

Χώρος και χρόνος συνάντησης: κεντρική είσοδος (σκαλάκια) Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, 10:00 ακριβώς, προκειμένου να διευθετηθούν οι λεπτομέρειες της ασύρματης ξενάγησης.

ΣΗΜΑ

τηλέφωνο: 2114008603

διεύθυνση: Ισαύρων 29Γ, Εξάρχεια

βρείτε το ΣΗΜΑ και στο Facebook:

www.facebook.com/simaporeia.

Η ιστοσελίδα μας: sima.poreia.net

e-mail: shmaporeia@gmail.com

(εδώ μπορείτε να ζητήστε να λαμβάνετε

το πρόγραμμα εκδηλώσεών μας)

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το