Nosotras Decidimos. (εμείς αποφασίζουμε)

Από το Μεσαίωνα που χιλιάδες γυναίκες κάηκαν στην πυρά, βασανίστηκαν, με στόχο την καθυπόταξη τους, την πειθάρχηση τους, την αφαίρεση γνώσεων και πρακτικών ως προς τον έλεγχο των σωμάτων τους, ώστε να γίνουν αποδοτικά αναπαραγωγικά εργαλεία μέχρι σήμερα η αυτοδιάθεση του γυναικείου σώματος βρίσκεται σε συνεχή απειλή και προσπάθεια περιστολής, κατάργησης και πισωγυρίσματος σε πρακτικές του Μεσαίωνα. Το ανώτατο δικαστήριο της Πολωνίας αποφάσισε αυτές τις μέρες, ότι η άμβλωση ακόμα και αν αφορά παραμορφωμένο έμβρυο, είναι αντισυνταγματικός.

Χιλιάδες άνδρες και γυναίκες κατέκλυσαν την Παρασκευή τους δρόμους σε διάφορες πόλεις της Πολωνίας για να διαμαρτυρηθούν.

«Πρόκειται για πόλεμο», «Σαδιστές, θα σας αναζητήσουμε», φώναζαν οι διαδηλωτές.

https://cdn.cnngreece.gr/media/news/2020/10/24/239755/photos/snapshot/polonia-diadhlwseis-amvlwseis-3.jpg

«Η απόφαση είναι η πλήρης απαγόρευση της άμβλωσης στην Πολωνία, καθώς το 98% των νόμιμων αμβλώσεων στην Πολωνία αφορά δυσπλασίες του εμβρύου», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Κριστίνα Κατσπούρα, η διευθύντρια της Ομοσπονδίας για τις Γυναίκες και τον Οικογενειακό Προγραμματισμό.

«Είναι όνειδος εκ μέρους του πολωνικού κράτους προς το μισό πληθυσμό της χώρας, τις γυναίκες. Δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ», υπογράμμισε η ίδια

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το