Ανακοίνωση μέσα από την οποία ζητούν να δοθεί άμεσα λύση, προκειμένου να «ανοίξει» ο Αθλητισμός εξέδωσαν οι Σύνδεσμοι Αθλητών Ποδοσφαίρου (ΠΣΑΠ), Μπάσκετ (ΠΣΑΚ και ΣΑΚΕ των γυναικών), Βόλεϊ (ΠΑΣΑΠ), Υδατοσφαίρισης (ΣΕΑΥ) και Χάντμπολ (ΠΣΑΧ).

Οι φορείς των αθλητών καλούν την κυβέρνηση να δώσει άμεσα λύση, αναφέροντας πως ο αθλητισμός «εφάρμοσε με απόλυτη επιτυχία τα μέτρα πρόληψης και προστασίας και απέδειξε ότι μπορεί να λειτουργήσει με ασφάλεια για όλη την κοινωνία».

Όπως λένε οι αθλητές, η παρούσα κατάσταση απειλεί τους αθλητές ενώ εξαπολύουν πυρά κατά της κυβέρνησης κατηγορώντας την για «παντελή έλλειψη σχεδίου». «Στο πόλο και το χάντμπολ κολλάει παντού (σ.σ ο κορωνοϊός). Στο βόλεϊ ανδρών όχι, αλλά στο γυναικείο ναι. Στη Basket League όχι, αλλά στην Α1 Γυναικών και στην Α2 Ανδρών ναι. Στις Super League 1&2 όχι, αλλά στη Football League, στη Γ’ Εθνική και το ποδόσφαιρο γυναικών ναι, ενώ τηρείται από όλους το ίδιο υγειονομικό πρωτόκολλο.

“Δεν χρειαζόμαστε τίποτα άλλο” σημειώνουν οι αθλητές, “για να κατανοήσουμε την παντελή έλλειψη σχεδίου, την προχειρότητα των πράξεών σας, το πόσο επικίνδυνα ανίκανοι είστε και τη σκοπιμότητα με την οποία επιλέγετε τι θα εξαιρέσετε και τι όχι, ανάλογα με το πολιτικό σας κόστος”.

Παράλληλα είκοσι τρία κορυφαία στελέχη της κλασικής κολύμβησης της χώρας απέστειλαν την Παρασκευή το πρωί επιστολή με παραλήπτες τον Υφυπουργό Αθλητισμού, τον ΓΓΑ, την ΚΟΕ και την ΕΟΕ και καλούν τους αρμόδιους να άρουν άμεσα τα απαγορευτικά μέτρα που ανακοινώθηκαν την περασμένη Τετάρτη 3 Μαρτίου.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το