Σε σειρά διευκολύνσεων προς τους «βαρώνους» της ενημέρωσης προχώρησε η κυβέρνηση τον προηγούμενο μήνα με νομοθετική ρύθμιση τροπολογία κατά την πάγια συνήθειά της.
Αυτή τη φορά τους διευκολύνει να αποπληρώσουν τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις προς τον ΕΔΟΕΑΠ, που είναι το ταμείο των απασχολουμένων στην έντυπη ή και ηλεκτρονική ενημέρωση (πάσης φύσης έντυπα εφημερίδες και περιοδικά, sites κλπ), με έως και 72 δόσεις με ελάχιστο ποσό δόσης τα 100 ευρώ. Είναι σε κάθε περίπτωση μέρος του μισθού των εργαζομένων που παράτυπα και παράνομα δεν έχουν καταβληθεί στο ταμείο τους.
Και μάλιστα απαλλάσσονται επιπρόσθετα από κάθε πρόστιμο ή προσαύξηση για την εκπρόθεσμη υποβολή και καταβολή…!
Να σημειωθεί πως η ρύθμιση αυτή αφορά οφειλές που έχουν δημιουργηθεί από το 2017 έως το 2021, για αρκετά μέσα ενημέρωσης.
Δεν είναι λοιπόν χαρακτηριστικό των ενισχύσεων και των διευκολύνσεων αυτών όσα εννοούμε ονοματίζοντας την προκλητική φιλοκυβερνητική και φιλοδεξιά στάση των περισσότερων μέσων ως «Πετσομένα» ΜΜΕ; Αλλά αυτού του χαρακτήρα οι «επιδοτήσεις» συνεχίζονται από ό,τι φαίνεται αμείωτα.
Μάλιστα ο επί του τύπου υφυπουργός και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Οικονόμου, δήλωσε χαρακτηριστικά και προκλητικά παρουσιάζοντας την τροπολογία πως «αυτή είναι μία μόνο ενίσχυση από αυτές που συζητάμε με τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων Τύπου και που θα ανακοινώσουμε και το επόμενο διάστημα, για να καλύψουμε μέρος του αυξημένου κόστους που έχουν, και εξαιτίας του ηλεκτρικού ρεύματος και εξαιτίας του χαρτιού, των προβλημάτων δηλαδή που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις του Τύπου συνολικά»!
Αλίμονο! δεν είναι τίποτα φουκαράδες εργαζόμενοι ή μικροεπαγγελματίες που τους έχει ήδη τσακίσει εισοδηματικά η ακρίβεια για να νοιαστεί γι’ αυτούς η κυβέρνηση της δεξιάς, του Κ. Μητσοτάκη…

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το