Για πρώτη φορά δίνουμε ραντεβού εκτός ΣΗΜΑτος, οργανώνοντας απογευματινή βόλτα και ξενάγηση στον Κεραμεικό της Αθήνας. Με αφορμή τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς, δίνουμε ραντεβού στην έξοδο του ηλεκτρικού σταθμού του Θησείου και μαζί προχωράμε σε μια περιήγηση-ξενάγηση ενός χώρου ιδιαίτερης ιστορικής και αρχαιολογικής σημασίας!

Ο αρχαιολογικός χώρος του Κεραμεικού αποτελεί μικρό μόνο μέρος του αρχαίου αττικού δήμου των Κεραμέων, ενός από τους μεγαλύτερους της αρχαίας Αθήνας, ο οποίος βρισκόταν στη βορειοδυτική παρυφή της πόλης. Ο χώρος του Κεραμεικού περιβάλλεται σήμερα από τις οδούς Ερμού, Πειραιώς και Ασωμάτων. Όπως υποδηλώνει το όνομά του, υπήρξε περιοχή εγκατάστασης αγγειοπλαστών και αγγειογράφων και ο κύριος τόπος παραγωγής των περίφημων αττικών αγγείων. Η παραποτάμια περιοχή του Κεραμεικού πλημμύριζε συνεχώς και δεν ευνοούσε την κατοίκηση. Άρχισε έτσι να χρησιμοποιείται ως χώρος ταφής, και σταδιακά έγινε το σημαντικότερο νεκροταφείο της αρχαίας Αθήνας, αλλά και το πιο πολυσύχναστο, ακριβώς δίπλα στις κεντρικές πύλες της πόλης.

Λόγω περιορισμένων θέσεων, όσοι ενδιαφέρονται να ακολουθήσουν την επίσκεψή μας στον Κεραμεικό, παρακαλούνται να μας ενημερώσουν στo τηλέφωνo που παρατίθεται.

Η είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο και η ξενάγηση είναι δωρεάν.

Σημείο συνάντησης: Ηλεκτρικός Σταθμός Θησείου, 17:00 (ακριβώς!).

Πληροφορίες/συμμετοχές: 6946174427.

ΣHΜA

τηλέφωνο: 2114008603

διεύθυνση: Ισαύρων 29Γ, Εξάρχεια

βρείτε το ΣΗΜΑ και στο Facebook:

www.facebook.com/simaporeia.

Η ιστοσελίδα μας: sima.poreia.net

emailshmaporeia@gmail.com

(εδώ μπορείτε να ζητήστε να λαμβάνετε

το πρόγραμμα εκδηλώσεών μας)

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το