Με σημαντική συμμετοχή και τη διεξαγωγή μιας ουσιαστικής συζήτησης πραγματοποιήθηκε η πολιτική εκδήλωση του Μ-Λ ΚΚΕ στο Εργατικό Κέντρο στο Ηράκλειο.
Την εκδήλωση άνοιξε η σ. Αρετή Σπαχή με μια εκτενή αναφορά στα ζητήματα της διεθνούς και εσωτερικής επικαιρότητας. Στη συνέχεια ο σ. Πέτρος Κουφοβασίλης παρουσίασε τις θέσεις της ΚΕ στα βασικά ζητήματα της περιόδου αναλύοντας ιδιαίτερα τα ζητήματα των διεθνών ανακατατάξεων και του πολέμου που διεξάγεται στην Ουκρανία, αλλά και τους κινδύνους που κυοφορεί η πολιτική της εξάρτησης και της υποτέλειας της χώρας μας σε αυτές τις συνθήκες.
Ακολούθησε ένας κύκλος τοποθετήσεων και ερωτημάτων ενδεικτικά του ενδιαφέροντος και της αγωνίας των συναγωνιστών και των φίλων για τις πολιτικές εξελίξεις.
Οι απαντήσεις του σ. Πέτρου Κουφοβασίλη περιστράφηκαν γύρω από τα ζητήματα του ιμπεριαλισμού και της εξάρτησης, τον χαρακτήρα του πολέμου, τα ελληνοτουρκικά, τους εξοπλισμούς και τα όσα διαδραματίστηκαν στην επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, αλλά και τα όσα διαδραματίζονται στην περιοχή του Ειρηνικού και της νότιας Κίνας.
Στον κλείσιμο της εκδήλωσης η σ. Αρετή αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα ζητήματα της εκπαιδευτική συγκυρίας, στην καθοριστική παράμετρο της ανασυγκρότησης του Κόμματος της εργατικής τάξης και τόνισε τη σημασία της επίσκεψης τιμής και μνήμης που θα πραγματοποιήσει το Μ-Λ ΚΚΕ στην Μακρόνησο στις 29 Μάη. Η εκδήλωση αναμφισβήτητα αποτέλεσε ένα σημαντικό, θετικό βήμα.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το