Με σημαντική συμμετοχή συντρόφων, συναγωνιστών και φίλων και την ζωντανή και γόνιμη συζήτηση που αναπτύχθηκε, η πολιτική εκδήλωση του Μ-Λ ΚΚΕ στην Ικαρία αποτέλεσε ένα σημαντικό γεγονός και ένα βήμα για την κομματική οργάνωση και την παρέμβασή της στο νησί. Μέρες πριν τα κομματικά μέλη αλλά και φίλοι της οργάνωσης με παρεμβάσεις, ανακοινώσεις και καλέσματα απευθύνθηκαν όσο πιο πλατιά μπορούσαν για την προπαγάνδιση της εκδήλωσης.
Από τις 7:30 μ.μ. την προηγούμενη Πέμπτη, η αίθουσα του παλιού δημαρχείου στον Άγιο Κήρυκο γέμισε με δεκάδες ικαριώτες, με τους οποίους όλο το προηγούμενο διάστημα συναντηθήκαμε σε όλους τους μικρούς και μεγάλους αγώνες στο νησί. Εκ μέρους του Μ-Λ ΚΚΕ το συντονισμό της εκδήλωσης έκανε ο σ. Άγγελος Φοντούλης, ενώ την εισηγητική τοποθέτηση ο σ. Πετράκης Βασίλης. Αναπτύχθηκαν οι θέσεις της ΚΕ του Μ-Λ ΚΚΕ μπροστά στη Συνδιάσκεψη, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στα ζητήματα της κρίσης, της πολιτικής διαχείρισης της πανδημίας, της ακρίβειας και της ενέργειας και βέβαια του πολέμου.
Πλευρές και πτυχές της επικαιρότητας αναπτύχθηκαν και φωτίστηκαν κατά τη διάρκεια της πολύ ενδιαφέρουσας συζήτησης που ακολούθησε. Ιδιαίτερη αναφορά υπήρξε στο χαρακτήρα του πολέμου, το ρόλο της Ρωσίας και τους στόχους της εισβολής, όπως βέβαια και από την άλλη πλευρά τονίστηκε ο εμπρηστικός ρόλος των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, οι ευθύνες τους για την συνέχιση και ο κίνδυνος επέκτασης του πολέμου.
Η εκδήλωση έκλεισε με τις απαντήσεις στα ζητήματα που τέθηκαν. Τέλος με μια σύντομη αναφορά στα γεγονότα της Μακρονήσου και την τεράστια σημασία τους για το ελληνικό κομμουνιστικό κίνημα, έγινε θερμή πρόσκληση για συμμετοχή στην επίσκεψη τιμής και μνήμης που θα πραγματοποιήσει το Μ-Λ ΚΚΕ στις 29 Μάη.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το