Με σημαντική συμμετοχή κόσμου και σίγουρα με την έμπρακτη στήριξη των σωματείων και των συλλογικών φορέων του Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε σήμερα (13/2/2023) συγκέντρωση έξω από το Μουσείο του Ηρακλείου.

Την ημέρα της ψηφοφορίας για την νομοθέτηση ενός ακόμη εκτρώματος από την κυβέρνηση της ΝΔ, η οργή και ο αγωνιστικός παλμός των συγκεντρωμένων, έδινε μια ελπιδοφόρα απάντηση στην βάρβαρη κυβερνητική πολιτική. Η κινητοποίηση έδινε την υπόσχεση και διατράνωνε την πίστη όλων των συμμετεχόντων για την συνέχεια της πάλης ενάντια στα σχέδια ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, μέχρι την απόσυρση και κατάργηση αυτού του επαίσχυντου νόμου.

Την κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της πανελλαδικής απεργίας που είχαν κηρύξει φορείς των εργαζομένων στο χώρο των μουσείων και του πολιτισμού, διοργάνωνε η Επιτροπή Αγώνα που έχει συγκροτηθεί με πρωτοβουλία των εργαζομένων του μουσείου Ηρακλείου. Εκτός από τους διοργανωτές, δεκάδες ήταν οι φορείς που συμμετείχαν, χαιρέτισαν και τοποθετήθηκαν στη συγκέντρωση. Με στάση εργασίας και κάλεσμα στην συγκέντρωση συμμετείχε το σωματείο Οικοδόμων και η ΕΛΜΕ Ηρακλείου εκ μέρους της οποίας χαιρετισμό απεύθυνε η πρόεδρος Αρετή Σπαχή.

Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με πορεία στο κέντρο του Ηρακλείου και την συμβολική περικύκλωση της κρήνης Μοροζίνη. Ως επόμενοι αγωνιστικοί σταθμοί ορίστηκαν οι απεργιακές συγκεντρώσεις της ΔΟΕ-ΟΛΜΕ στις 15/2 και της ΠΟΕΔΗΝ στις 22/2.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το