Η κυβέρνηση της ΝΔ επιδιώκει να συνεχίσει και να επεκτείνει όλο το αντιδραστικό οπλοστάσιο από νόμους και ρυθμίσεις που της παρέδωσε η διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ό,τι αφορά το συνταξιοδοτικό, έγινε γνωστό στην αρχή της βδομάδας σύμφωνα με στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος ΗΛΙΟΣ, πως οι νέες συντάξεις που εκδόθηκαν τον μήνα τον Οκτώ­βριο, υπολείπονται σε ποσά από τις παλιές συντάξεις και σημειώνουν αξιοσημείωτη υποχώρηση.

Έτσι με τον τρόπο που υπολογίζονται πλέον οι συντάξεις που είναι ο νόμος 4387 του 2016 γνωστότερος ως νόμος Κατρούγκαλου, έχουν μέση μείωση κατά 16,5% περίπου σε σχέση με την μέση κύρια σύνταξη των παλαιότερων συνταξιούχων.

Πιο συγκεκριμένα, ενώ η μέση σύνταξη ήταν στα 727 ευρώ μικτά, οι σχεδόν ένδεκα χιλιάδες νέες κύριες συντά­ξεις που εκδόθηκαν τον Οκτώβριο, είναι στα 607,5 ευρώ μικτά, μειωμένες δηλαδή κατά 120 ευρώ περίπου.

Και ενώ οι παλιές συντάξεις στην περίοδο των τριών μνημονίων είχαν υποστεί περικοπές τουλάχιστον 10 φορές.

Να προσθέσουμε εδώ πως οι νέες μειώσεις στις συντά­ξεις, σύμφωνα με το νόμο Κα­τρούγκαλου, που εκτός των άλλων ενσωμάτωσε και νομιμοποίησε τις προηγούμενες περικοπές, αντιστοιχούν σε περισσότερα χρόνια δουλειάς, οπότε σε αναλογία οι περικοπές και οι μειώσεις είναι μεγαλύτερες.

Το μέλλον για τους νέους συνταξιούχους σε ό,τι αφορά τις συντάξιμες αποδοχές προβλέπεται ζοφερό, αν συνυπολογίσει κανείς την μερική και εκ περιτροπής απασχόληση, την ανεργία και την κακόφημη ευελιξία.

Με τα μελανότερα χρώματα περιγράφονται οι δρομολογήσεις σε ό,τι αφορά τα συνταξιοδοτικά, με τους σε εξέλιξη σχεδιασμούς της έκθεσης Πισσαρίδη που ως πρώτο στόχο έχουν την ιδιωτικοποίηση των επικουρικών, αλλά και άλλων ρυθμίσεων που θα προσομοιάσουν τις συντάξεις σε ανεπαρκέστατα βοηθήματα.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το