Ολόκληρο το ιστορικό Μέγαρο Σλήμαν-Μελά εκμισθώθηκε για 45 χρόνια από τη διοίκηση του ΕΦΚΑ στην εταιρεία “ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ MITSIS COMPANY Α.Ε.”, έναντι 70.000 ευρώ μηνιαίως ώστε να μετατρέψει ολόκληρο το κτίριο σε υπερπολυτελές ξενοδοχείο, με σύμβαση που υπογράφτηκε στις 17/1/2023. Στο Μέγαρο βρίσκεται και ο κινηματογράφος ΙΝΤΕΑΛ, ο παλαιότερος κινηματογράφος της Αθήνας που έχει διατηρηθεί. Και όμως τον περασμένο Νοέμβριο, το υπουργείο Εργασίας διαβεβαίωνε ότι “δεν δρομολογείται αλλαγή χρήσης των κινηματογράφων Αελλώ, Άστορ και Ιντεάλ”, ενώ τον Φεβρουάριο φέτος απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο αρμόδιος υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Π. Τσακλόγλου, απάντησε ότι “Κανένα ακίνητο του e-ΕΦΚΑ δεν βρίσκεται σε διαδικασία εκποίησης”.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις, την Κυριακή 2 Απριλίου, οι τρεις ιστορικές αίθουσες του κέντρου, Ιντεάλ, Άστορ και Ίριδα πραγματοποιήθηκαν σειρά δωρεάν προβολών, απευθύνοντας κάλεσμα στήριξης στους πολίτες και τους κατοίκους της πόλης. Όπως αναφέρουν στο δελτίο τύπου τους:

«Την Κυριακή 2 Απριλίου, τα ιστορικά σινεμά του κέντρου της Αθήνας ΙΝΤΕΑΛ, ΑΣΤΟΡ και ΙΡΙΔΑ ανοίγουν τις πόρτες τους με δωρεάν προβολές και live για το κοινό, απευθύνοντας ένα κάλεσμα στήριξης σε όλους τους σινεφίλ και τους κατοίκους της πόλης μας, για τη συνέχιση της λειτουργίας τους, αλλά και για τον ίδιο τον κινηματογραφικό πολιτισμό της χώρας μας.

Οι τελευταίες εξελίξεις θέτουν εν αμφιβόλω την επιβίωση των δύο αιθουσών της Πανεπιστημίου και της Στοάς Κοραή, ενώ είναι ορατός ο κίνδυνος διακοπής της λειτουργίας και της “Ίριδας”, όπου πραγματοποιεί τις προβολές του ο Κινηματογραφικός Τομέας του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Οι προβολές θα ξεκινήσουν το απόγευμα και θα διαρκέσουν έως το βράδυ μέσα αλλά και έξω από τους κινηματογράφους, στην πλατεία Κοραή και στην Ακαδημίας 55, όπου θα στηθούν οθόνες.
Στο πρόγραμμα συμμετέχουν με επιλογές τους μια σειρά από συνεργαζόμενα φεστιβάλ και διοργανώσεις».

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το