Σε κατάληψη στο υπουργείο πολιτισμού προχώρησαν οι καλλιτέχνες, κλιμακώνοντας την πολύμορφη δράση τους ενάντια προεδρικό διάταγμα που τους υποβαθμίζει και εξισώνει τα πτυχία τους με απολυτήρια Λυκείου. Οι εργαζόμενοι στο χώρο του Πολιτισμού έχουν κρεμάσει πανό, που αναγράφει: «Η μόνη παράσταση που ανεβαίνει σήμερα είναι η απεργία μας».

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα καλλιτέχνες και σπουδαστές δραματικών σχολών προχώρησαν επίσης σε κατάληψη του θεάτρου Rex, στην οδό Πανεπιστημίου, με αποτέλεσμα όλο το Εθνικό θέατρο να τελεί υπό κατάληψη, καθώς το συντονιστικό τους έχει καταλάβει από το Σάββατο και το κτίριο της Αγίου Κωνσταντίνου.

Σήμερα λήγει και το τελεσίγραφο που είχαν στείλει οι καθηγητές τής υπό κατάληψη Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου προς την κυβέρνηση πως αν δεν υπάρξουν «σαφείς αποδείξεις» απόσυρσης των καλλιτεχνικών ειδικοτήτων από το το διάταγμα θα παραιτηθούν όλοι.

Στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης απεργίας, χιλιάδες καλλιτέχνες και αλληλέγγυοι αναμένεται να δώσουν το “παρών” στη νέα διαδήλωση, που ξεκινά στις 12 μ.μ., σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το