Ολοκληρώθηκε η πορεία στο κέντρο της Αθήνας, την οποία πραγματοποίησαν φοιτητές το απόγευμα της Δευτέρας, διαμαρτυρόμενοι για τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν νωρίτερα στην ΑΣΟΕΕ

Οι φοιτητές αποφάσισαν να κάνουν πορεία μετά από συνέλευση που έγινε στο ιστορικό κτίριο του Πολυτεχνείου. Η πορεία ξεκίνησε από τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου.

Στιγμιότυπα από τη διαδήλωση εδώ

Φοιτητική Πορεία: Καταγγελία για την εισβολή των ΜΑΤ στο χώρο της ΑΣΟΕΕ

Καταγγελία για την εισβολή των ΜΑΤ στο χώρο της ΑΣΟΕΕ

Μετά από εντολή της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, οι αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν το πρωί στο προαύλιο χώρο της ΑΣΟΕΕ με δακρυγόνα και ξυλοδαρμούς ενάντια σε εκατοντάδες φοιτητές που βρίσκονταν εντός της σχολής. Τα ΜΑΤ έφτασαν στο σημείο να μην αφήνουν ούτε τα ΕΚΑΒ να μπουν στο χώρο για να μεταφέρουν τραυματισμένους φοιτητές. 

Η κυβέρνηση επιχειρεί να σπείρει ένα κλίμα φόβου και τρομοκρατίας μπροστά και στην επερχόμενη επέτειο του πολυτεχνείου. Προσπαθεί να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των φοιτητών και της νεολαίας. Σε αυτό αποσκοπεί και η απόφαση της πρυτανείας για κλείσιμο της σχολής μέχρι τις 17 Νοέμβρη! Είναι οι ίδιοι που κατηγορούν τους φοιτητές ότι κλείνουν τις σχολές!

Η Φοιτητική Πορεία καταγγέλλει την εισβολή των ΜΑΤ στο χώρο της ΑΣΟΕΕ και καταδικάζει την απόφαση της πρυτανείας για το lock out της σχολής. Καλούμε την νεολαία και το λαό να υπερασπιστεί τα δημοκρατικά δικαιώματα, τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και το άσυλο!

  • ΕΞΩ οι αστυνομικές δυνάμεις από την ΑΣΟΕΕ!
  • ΚΑΤΩ τα χέρια από το άσυλο!

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το