ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛAΔΑΣ

ΘΕΜΑ: ΑΠΟ ΤΙΣ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022 ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΑΠΕΡΓΊΑ ΠΕΙΝΑΣ ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΑ

Στις 19 Μαρτίου 2022, υπό την πίεση των ιμπεριαλιστών και του τουρκικού φασισμού, το ελληνικό κράτος μας συνέλαβε με κατηγορία την «τρομοκρατία». Δεν είμαστε «τρομοκράτες»· είμαστε μαρξιστές-λενινιστές επαναστάτες που αγωνίζονται για ανεξαρτησία ενάντια στον ιμπεριαλισμό, δημοκρατία ενάντια στο φασισμό, σοσιαλισμό ενάντια στον καπιταλισμό. Το να είναι κανείς επαναστάτης δεν είναι τρομοκρατία, οι επαναστάτες/τριες δεν είναι τρομοκράτες. Στόχος του αγώνα μας είναι ο τουρκικός φασισμός και ο ιμπεριαλισμός ΗΠΑ-ΕΕ. Οι πραγματικοί τρομοκράτες είναι οι ιμπεριαλιστικές και συνεργαζόμενες φασιστικές κυβερνήσεις που εισβάλλουν σε χώρες, εκμεταλλεύονται όλους τους λαούς του κόσμου, καταπιέζουν τους λαούς και πνίγουν τον κόσμο στο αίμα. Οι αντιτρομοκρατικοί νόμοι είναι οι νόμοι των ιμπεριαλιστών και των φασιστικών δυνάμεων για να κρύψουν τη δική τους τρομοκρατία και να επιτεθούν στον αγώνα των λαών για δικαιώματα και ελευθερίες. Οι ιμπεριαλιστές και οι συνεργαζόμενες φασιστικές κυβερνήσεις δεν μπορούν να κρίνουν τους επαναστάτες με αντιτρομοκρατικούς νόμους.

Το ελληνικό κράτος καταδίκασε εμάς τους 11 αγωνιστές από την Τουρκία, σε συνολικά 333 χρόνια κάθειρξης ως αποτέλεσμα των πιέσεων του τουρκικού φασιστικού κράτους και του ιμπεριαλισμού, χωρίς κανένα στοιχείο ή απόδειξη, με βάση τον 187Α. Το ελληνικό κράτος χρησιμοποίησε το νόμο ως εργαλείο τρομοκρατίας κατά των επαναστατών. Διέκοψε την ομιλία των μαρτύρων και των δικηγόρων μας και τους εμπόδισε να καταθέσουν. Μας διέκοπτε συνεχώς ενώ τοποθετούμασταν και καταπάτησε το δικαίωμά μας στην υπεράσπιση.

Δεν δεχόμαστε να κριθούμε από τους αντιτρομοκρατικούς νόμους του ιμπεριαλισμού, για την αντιφασιστική και αντιιμπεριαλιστική μας πάλη.

Με τα ακόλουθα αιτήματα, ξεκινάμε ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ από τις 7 Οκτωβρίου 2022!

1- Οι επαναστάτες δεν μπορούν να διώκονται βάσει των αντιτρομοκρατικών νόμων. Η υπόθεση θα πρέπει να αφαιρεθεί από το πεδίο εφαρμογής της αντιτρομοκρατικής και η ποινή κάθειρξης 333 ετών που επιβλήθηκε βάσει των αντιτρομοκρατικών νόμων θα πρέπει να ακυρωθεί.

2- Δεν υπήρχε δίκαιη δίκη στο δικαστήριο. Η απόφαση ήταν πολιτική, όχι νομική. Θέλουμε μια δίκαιη δίκη.

3- Το δικαίωμά μας στην υπεράσπιση έχει καταπατηθεί. Δεν θέλουμε να μας τεθούν εμπόδια στην υπεράσπισή μας .

4- Μέχρι το πέρας του Εφετείου και την έκδοση της απόφασης, αιτούμαστε την αντικατάσταση της κράτησης μας με περιοριστικούς όρους καθώς ως πολιτικοί πρόσφυγες έχουμε σταθερή διεύθυνση.

5- Στην αίθουσα του δικαστηρίου, με την έγκριση της έδρας, η ΕΟΜ αστυνομία μας επιτέθηκε και μας βασάνισε. Θέλουμε να τιμωρηθεί η έδρα που διέταξε τα βασανιστήρια και η αστυνομία των βασανιστών.

6- Κατά τη διάρκεια της σύλληψής, κατασχέθηκαν τα χρήματα, οι υπολογιστές και τα αρχεία μας. Θέλουμε να επιστραφούν τα κατασχεθέντα.

Πολιτικοί κρατούμενοι από την Τουρκία

– Ali Ercan Gökoğlu (Φυλακή Μαλανδρίνου)

– Burak Ağarmış (Φυλακή Μαλανδρίνου)

– Hasan Kaya (Φυλακή Μαλανδρίνου)

– Sinan Çam (Φυλακή Μαλανδρίνου)

– Şadi Naci Özpolat (Φυλακή Τρικάλων)

– Halil Demir (Φυλακή Γρεβενών)

– Anıl Sayar (Αγίου Στεφάνου Πάτρα)

– Harika Kızılkaya (Γυναικείες Φυλακές Θήβας)

– Hazal Seçer (Γυναικείες Φυλακές Θήβας)

ΥΓ. Οι κρατούμενοι στη φυλακή Δομοκού Sinan Οktay Özen και Ismail Zat για λόγους υγείας δε θα κάνουν απεργία πείνας.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το