To Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ) εξέδωσε ψήφισμα ενάντια στην απόλυση εργαζόμενης στην TaskUs και καλεί σε σύσκεψη τη Δευτέρα 8/5, 7:30μμ, στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης για τη συνέχιση του αγώνα για την ανάκληση της απόλυσης!

Παραθέτουμε το σχετικό ψήφισμα:

    Ψήφισμα του Δ.Σ. του ΣΕΤΗΠ Θεσσαλονίκης
    ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΗΝ TaskUs!
    ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ Η ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!

    Καταδικάζουμε την εκδικητική απόλυση συναδέλφισσας από την εταιρεία TaskUs μια ημέρα μετά την απεργία της Πρωτομαγιάς. Η απόλυση δεν είναι τυχαία. Πρόκειται για εργαζόμενη που κρατούσε μαχητική στάση στον χώρο εργασίας, έχοντας και συνδικαλιστική δράση που εκφράστηκε με συμμετοχή στις απεργίες του Μαρτίου για να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα της σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη, αλλά και με συμμετοχή στην απεργία της 1ης Μάη διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας. Και όλα αυτά, 10 μέρες πριν κλείσει ένα χρόνο εργασίας στην TaskUs, έτσι ώστε η εταιρεία να γλιτώσει και τη νόμιμη αποζημίωση που θα έπρεπε να δώσει.
    Η TaskUs όπως και κάθε άλλη εταιρεία θέλει το προσωπικό της χωρίς δικαιώματα, ώστε να μπορεί να το ξεζουμίζει ανεμπόδιστα, με τις πλάτες όλων των κυβερνήσεων που νομοθέτησαν αυτό το αντεργατικό πλαίσιο. Θέλει προσωπικό που να μην αντιδράει, να μη μιλάει, να μην απεργεί, αλλά να ανέχεται την πίεση και την εντατικοποίηση της εργασίας αδιαμαρτύρητα για να βγάζει η εταιρεία το μέγιστο δυνατό κέρδος! Την ίδια περίοδο, εργαζόμενες από το ίδιο Project αναγκάστηκαν να παραιτηθούν λόγω burnout!
    Η εταιρεία φοβάται την αντίδραση των εργαζομένων όπως αποδείχτηκε στις πρόσφατες απεργίες του Μάρτη, όπου με διάφορα επιχειρήματα προσπαθούσε να τους αποτρέψει από το να συμμετέχουν. Η απόλυση της συναδέλφισσας είναι εκδικητική! Στόχο έχει να τρομοκρατήσει όποιον σκέφτεται να αντιδράσει! Δε θα περάσει! Κάτω τα χέρια από όποιον συνάδελφο διεκδικεί καλύτερες συνθήκες εργασίας!
    Διεκδικούμε :

    • Να ανακληθεί η απόλυση και να επιστρέψει άμεσα η συναδέλφισσα στη δουλειά.
    • Αυξήσεις στους μισθούς όλων των εργαζομένων πάνω από τον πληθωρισμό.
    • Προσλήψεις προσωπικού όπου χρειάζεται, ώστε ο ρυθμός εργασίας να είναι ανθρώπινος.

      *φωτογραφία “εξωφύλλου” από το αρχείο

      e-prologos.gr

      Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το