Μια απάντηση από προλεταριακή σκοπιά

Διαβάσαμε με ενδιαφέρον την ανακοίνωση της ΕΣΕ Ιωαννίνων https://athens.indymedia.org/post/1613716/. Αναφέρονται δήθεν ότι έχει η κριτική τους προλεταριακή σκοπιά – διαφωνούμε, είναι μικροαστική η σκοπιά τους.

Η πανδημία θερίζει με 13.000 νεκρούς συνανθρώπους μας και οι αναρχοσυνδικαλιστές της ΕΣΕ δεν βγάζουν άχνα για αυτήν. Αντιθέτως πρόκειται για «κρατική προπαγάνδα» μάλλον κι αυτό. Δεν γνωρίζουμε τι λέει γενικά η ΕΣΕ για την πανδημία και τι πρέπει να κάνουν οι εργαζόμενοι απέναντι σε αυτήν για να προστατέψουν την υγεία τους. Ο κλάδος μας είναι ο πιο εκτεθειμένος στην κυβερνητική εγκληματική πολιτική λόγω τουρισμού. Μας έριξαν στα κάτεργα να δουλεύουμε χωρίς καμιά προστασία και οι σύντροφοι της ΕΣΕ μας λένε τι… Να πληρώνουν τα αφεντικά για τεστ, μεροκάματα όταν συνάδελφοι έχουν covid κλπ; Όχι βέβαια. Να καταργηθούν, μην είστε κορόιδα. Τελικά να εμβολιαστούν ή όχι οι συνάδελφοι του κλάδου; Μήπως να κατέβουν και στα συλλαλητήρια με τους φασίστες; Οι αντιεμβολιαστές (χρήσιμοι στη κυβέρνηση) είναι σαν τους απεργούς και τους μετανάστες χωρίς χαρτιά; Μην τρελαθούμε.

Μας είναι αδιάφορα τα κωλομάγαζα τους, μας είναι αδιάφοροι και οι «αντισυστημικοί»-αντιεμβολιαστές φασίστες, μας είναι αδιάφοροι οι αντικοινωνικοί μικροαστοί. Μας ενδιαφέρει η υγεία της τάξης μας. Απ’ ότι φαίνεται το να διεκδικούμε μέτρα και μέσα προστασίας στις δουλειές είναι «πειθάρχηση» και «συμμόρφωση με το κυρίαρχο» σύμφωνα με τους ριζοσπάστες της ΕΣΕ. Εμείς ως σερβιτόρες και μαγείρισσες διεκδικούμε εμβόλια, αποστάσεις, και κάθε τι που βοηθά να μη κολλήσουμε τον ιό μέσα στις τρύπες που μας στοιβάζουν για το καλό του τουρισμού…

Ας πάνε για δουλειά τα αφεντικά και οι αρνητές χωρίς να παίρνουν μέτρα. Ας σερβίρουν αυτοί. Εμείς και το εργατικό κίνημα πρέπει να επιβάλουμε το δικαίωμα στην ζωή.

Σερβιτόρες-Μαγείρισσες από Αθήνα

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το