Διαδηλώσεων συνέχεια στη Σερβία μιας και αρκετοί πολίτες συγκεντρώθηκαν την Πέμπτη (09/07) τόσο έξω από το Κοινοβούλιο της χώρας, στο Βελιγράδι, όσο και σε κεντρικά σημεία άλλων μεγάλων πόλεων.

Οι κινητοποιήσεις στη Σερβία συνεχίζονται ειρηνικά καθώς πολλοί άνθρωποι συγκεντρώθηκαν την Πέμπτη (09/07) έξω από το Κοινοβούλιο της χώρας στο Βελιγράδι, αλλά και σε κεντρικά σημεία άλλων μεγάλων πόλεων. 

Διαδήλωση στη Σερβία

Η πρωθυπουργός της χώρας, Άνα Μπρνάμπιτς, δήλωσε ότι η Σερβία είναι πάντα ανοιχτή για ειρηνικές διαμαρτυρίες, επειδή δείχνει τη δημοκρατική της ικανότητα, αλλά λόγω της πανδημίας του κορονοϊού δεν είναι η κατάλληλη στιγμή γι’ αυτό.

Εν τω μεταξύ, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν στους δρόμους γύρω από το Κοινοβούλιο της Σερβίας.

Κινητοποιήσεις σημειώθηκαν, επίσης, στο Νις, στο Κραγκούγεβατς και στο Νόβι Σαντ, σύμφωνα με το Tanjug, ειδησεογραφικό πρακτορείο της βαλκανικής χώρας.

Στεφάνοβιτς: Η αστυνομία δεν συνεργάζεται με ομάδες ταραχοποιών

Νέες δηλώσεις έκανε και ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας, Νεμπόισα Στεφάνοβιτς, που τόνισε πως η αστυνομία δεν συνεργάζεται με ομάδες ταραχοποιών.

Ειδικότερα, ο Στεφάνοβιτς τόνισε το εξής:

«Δυστυχώς, πρέπει να δηλώσω ότι απόψε έχουμε παραβιάσεις του νόμου και λαθραίες συγκεντρώσεις, παραβιάσεις επιδημιολογικών μέτρων, αλλά και περιστατικά σε ορισμένες πόλεις».

Μάλιστα, ο ίδιος διέψευσε ισχυρισμούς για αξιοποίηση παρακρατικών σχηματισμών κατά τη διάρκεια κινητοποιήσεων.

πηγή: sputnik

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το