ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΤΕΠΕ- ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΙΤΙΣΗΣ ΑΠΘ

ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

Οι εργαζόμενοι της Πανεπιστημιακής Φοιτητικής Λέσχης του ΑΠΘ καταγγέλλουν στην πανεπιστημιακή κοινότητα και στους εργαζόμενους της πόλης τους κοινούς σχεδιασμούς εργολαβίας και Πρυτανείας σε βάρος τους. Ενώ οι 5 συνάδελφοί μας μένουν για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα εκτός δουλειάς, η εργολαβική σύμπραξη καλεί αυτούς και άλλους 6 εργαζόμενους της Λέσχης να απασχοληθούν στα παρασκευαστήρια της Γευσήνους, εταιρείας που ανήκει στην εργολαβική σύμπραξη, στο Λάκκωμα.

Πρόκειται για βλαπτική μεταβολή στις συμβάσεις μας, καθώς μας καλούν να πιάσουμε δουλειά σε ένα χώρο πολλά χιλιόμετρα έξω από τη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για μια κίνηση που σκοπό έχει το αδυνάτισμα της οργάνωσής μας στο επιχειρησιακό μας σωματείο, τη διάσπασή μας. Ταυτόχρονα, εξυπηρετεί τους σχεδιασμούς της εργοδοσίας για να καλύψει τα όποια λειτουργικά κενά με «μπαλώματα», διατηρώντας την εντατικοποίηση στο κόκκινο, τόσο στη Λέσχη, όσο και στους άλλους χώρους δουλειάς των εταιρειών της εργολαβικής κοινοπραξίας.

Γίνεται φανερή η προσπάθεια να χρησιμοποιήσουν το δίκαιο αγώνα μας για δουλειά με δικαιώματα. Να μας μετατρέψουν σε μπαλάκι ανάμεσα σε Πρυτανεία και εργολάβους και μας εντάξουν στην προσπάθεια της κάθε μεριάς να κλείσει την πιο ικανοποιητική για αυτή συμφωνία. Εμάς, αυτοί οι σχεδιασμοί τους δε μας αφορούν!

Εμείς, οι εργαζόμενοι της Λέσχης είμαστε που φέρνουμε σε πέρας εδώ και τόσα χρόνια το λειτούργημα της σίτισης των φοιτητών του ΑΠΘ. Και ταυτόχρονα βιώνουμε την ανασφάλεια του πότε θα γυρίσουμε μετά τη λήξη της σύμβασης και συνεπακόλουθα την ανασφάλεια του «θα με φτάσει ο μισθός;», «θα φτάσουν τα ένσημα για να βγω στη σύνταξη;».

Αν νομίζουν ότι με εκβιασμούς και βρώμικα παιχνίδια θα μας κάνουν να στοιχηθούμε πίσω από τα συμφέροντα της εργολαβίας ή του Πρύτανη ή ακόμα περισσότερο να μας οδηγήσουν στην απογοήτευση είναι βαθιά νυχτωμένοι και θα μείνουν με την όρεξη. Η σίτιση των φοιτητών έχει χρυσοπληρωθεί από τη βαριά φορολογία, τη δική μας και του υπόλοιπου λαού. Πάνω στα κονδύλια που προκύπτουν από αυτή τη φοροληστεία οι εργολάβοι κάνουν πάρτι κερδών, με εμάς και της οικογένειές μας να παραμένουμε σε συνθήκες εργασιακής ομηρίας. Να μην περιμένουν ότι θα μας πιάσει και ο καημός αν θα τους βγουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια…

Θα είμαστε εδώ μέχρι τέλους, μέχρι να γυρίσουν και οι 11 συνάδελφοί μας πίσω στη δουλειά, στα πόστα που βρίσκονταν. Συνεχίζουμε δυναμικά, με τους φοιτητές και τους εργαζόμενους στο πλευρό μας!

Παλεύουμε για:

Επιστροφή των 11 συναδέλφων μας στη δουλειά, χωρίς καμία βλαπτική μεταβολή στις συμβάσεις τους.

Συμβάσεις πλήρους απασχόλησης αορίστου χρόνου

Δωρεάν, ποιοτική και επαρκής σίτιση για όλους τους φοιτητές του ΑΠΘ. Λειτουργία της για τους φοιτητές και τις περιόδους Χριστουγέννων, Πάσχα και καλοκαιριού.

Έξω οι εργολάβοι από το ΑΠΘ.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΛΕΣΧΗ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΝΙΚΗΤΕΣ!

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το