Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ικαρίας

Καμιά απόλυση υγειονομικού – Όχι στη διάλυση /ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας Υγείας

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ικαρίας, μετά από απόφαση γενικής συνέλευσης, εκτιμά ότι η μάχη ενάντια στις απολύσεις των ανεσταλμένων υγειονομικών πρέπει να αποτελέσει προμετωπίδα κλιμακούμενων κινητοποιήσεών μας, αρχής γενομένης από την πανυγειονομική απεργία στις 23/2. Για την ημέρα αυτή αποφασίστηκε συγκέντρωση στην πλατεία και πορεία στους δρόμους του Αγίου Κηρύκου.

Εδώ και 6 μήνες έχει καταρριφθεί το άθλιο κυβερνητικό αφήγημα, γύρω από το οποίο στήθηκε η υποχρεωτικότητα και οι αναστολές. Όλοι οι λόγοι της υποχρεωτικότητας και της αναστολής εργασίας αυτή τη στιγμή δεν υφίστανται: ούτε τείχος ανοσίας μπορεί να οικοδομηθεί, όλοι μεταδίδουν και νοσούν, ενώ ο ίδιος ο Βασιλακόπουλος δήλωσε πως από Σεπτέμβριο όλοι θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι και θα πρέπει να εμβολιαστούν ξανά με νέα και αποτελεσματικότερα εμβόλια.

Μέσα από όλη αυτή την αθλιότητα αναδεικνύεται ξεκάθαρα πως επικίνδυνοι δεν είναι οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί, αλλά οι ολέθριες πολιτικές διάλυσης και ιδιωτικοποίησης της δημόσιας υγείας που με όχημα την πανδημία και τη διαχείρισή της βρίσκουν δρόμο υλοποίησης.

Η υποχρεωτικότητα δεν αποτελεί υγειονομικό μέτρο αλλά ένα πολιτικό εργαλείο, το οποίο:

(α) λειτουργεί ως φερετζές συγκάλυψης τόσο των μέτρων πραγματικής θωράκισης της δημόσιας υγείας που ουδέποτε πήρε η κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας, όσο και των εγκληματικών πολιτικών διάλυσης/ιδιωτικοποίησης της δημόσιας υγείας,

(β) ως ο ιμάντας μεταβίβασης των εγκληματικών επιλογών αυτών στις πλάτες του λαού και δη των ανεμβολίαστων που παρουσιάστηκαν ως οι υπεύθυνοι για την κάκιστη πορεία τόσο της πανδημίας αλλά και της οικονομίας και

(γ) ως μέσο πειθάρχησης των εργαζομένων απέναντι στα σκληρά μέτρα που λήφθηκαν κατά την πανδημία αλλά και σε όλα όσα πρόκειται να ληφθούν λόγω της διογκούμενης οικονομικής κρίσης. Ακόμη και τα απλά τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού, από εργαλείο διάγνωσης μετατράπηκαν σε μέσο πειθάρχησης και εκβιασμού.

Όσο και αν η κυβέρνηση με μια χυδαία προπαγάνδα επιχειρεί να κατασκευάζει ενόχους για να μεταθέσει τις ευθύνες της, αυτά είναι τα αποτελέσματα της δικής της πολιτικής. Οι δεκάδες χιλιάδες νεκροί, η κατάρρευση του ΕΣΥ και η μετατροπή του σε σύστημα μιας νόσου, οι πλήρως αποτυχημένες πολιτικές διαχείρισης της πανδημίας που μας κατατάσσουν ανάμεσα στις τελευταίες θέσεις μεταξύ χωρών, συνιστούν ένα διαρκές έγκλημα σε βάρος του λαού και του τόπου με τις ευθύνες να βαραίνουν αποκλειστικά την κυβέρνηση και κανέναν άλλον.

Αυτό που απαιτείται είναι να ξαναπιάσουμε το νήμα των παρατεταμένων αγώνων ενάντια στις εγκληματικές πολιτικές της κυβέρνησης. Πολιτικές, οι οποίες χτίστηκαν διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων.

Καλούμε όλα τα σωματεία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και τις ομοσπονδίες να κινητοποιήσουν ό,τι δύναμη έχουν στην κατεύθυνση της ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΥ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΟΥ ΑΓΩΝΑ για την αποτροπή των 7.500 απολύσεων ανεσταλμένων υγειονομικών. Αν αυτές γίνουν, αυτό θα αποτελέσει τεράστια ήττα για όλους τους εργαζόμενους.

Σαν σύλλογος, μετά από απόφαση της γενικής μας συνέλευσης, καλούμε σε:

Απεργιακή συγκέντρωση στις 23/2 και ώρα 12:30 στην πλατεία του Αγίου Κηρύκου, στα πλαίσια της πανυγειονομικής απεργίας. Θα ακολουθήσει πορεία στους δρόμους του Αγίου.

Σάββατο 26/2 και ώρα 13:00, ανοιχτή παρέμβαση στην πλατεία με μικροφωνική και διανομή προκήρυξης ενάντια σε αναστολές και απολύσεις, μέτρα καταστολής και green pass, στα πλαίσια της πανελλαδικής πρωτοβουλίας που έχει πάρει το σωματείο μας μαζί με την ΠΕΝΕΝ, το επιστημονικό προσωπικό ΕΥΔΑΠ και την πρωτοβουλία ΟΧΙ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ.

Μετά το 3ήμερο της Καθαρής Δευτέρας (πιθανή ημερομηνία 9 ή 10/3), καλούμε σε ανοιχτή λαϊκή συνέλευση απευθυνόμενοι σε συλλόγους, σωματεία, φορείς, Δήμο Ικαρίας, Επαρχείο και κάθε απλό συμπολίτη μας, προκειμένου να συντονιστούμε τοπικά στην κατεύθυνση παρατεταμένων κινητοποιήσεων ενάντια στις επικείμενες απολύσεις υγειονομικών. Η ώρα και η τοποθεσία της λαϊκής συνέλευσης θα ανακοινωθούν με δελτίο τύπου.

Ζητάμε την σύγκληση εκτάκτου Δημοτικού Συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα την θέση της Δημοτικής Αρχής απέναντι στις επικείμενες απολύσεις στην υγεία.

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ – ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ, ΑΔΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΗΤΙΚΕΣ ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ/ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ – ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ, ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟ GREEN PASS

16/2/2022

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το