Σ.ΕΚ.Α.

Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων

Το Πολυτεχνείο μεσ’ στους αγώνες ζει!

Εδώ και σχεδόν μισό αιώνα, υπάρχει μια μοναδική σε όλη την Ευρώπη, αντιδικτατορική, αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση που πραγματοποιείται αδιάλειπτα, κάθε έτος, σε όλες τις πόλεις της χώρας, δονώντας τις συνειδήσεις με το περιεχόμενό της, και κρατώντας άσβεστο το σύνθημα και παλλαϊκό αίτημα για «ψωμί – παιδεία – ελευθερία».

Για τους λόγους αυτούς, το μήνυμα του Πολυτεχνείου είναι ενοχλητικό, για κάποιους. Γι’ αυτό και κάθε τόσο επιχειρούν, με διάφορους τρόπους, να το θάψουν, κάπου ανάμεσα στη λήθη και τη λάσπη.

Ο τριήμερος εορτασμός και η πορεία της 17η Νοεμβρίου πέρυσι απαγορεύτηκαν με πρόσχημα την πανδημία. Η κυβέρνηση υποχρέωσε την αστυνομία να εκδώσει απαγόρευση συναθροίσεων, που όμοιά της είχαμε να δούμε από τις 21 Απριλίου του 1967 και τις 17 Νοεμβρίου του 1973!

Ο ΣΕΚΑ υπήρξε ένας από τους λίγους συλλόγους που κάλεσαν ανοιχτά και δημόσια, όλους, στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης και στην πορεία ανήμερα την 17η Νοεμβρίου, κόντρα στις απαγορεύσεις, τα πρόστιμα, την κρατική βία και τρομοκρατία, και ένας από τους ελάχιστους συλλόγους που κατάφεραν, σε μια αστυνομοκρατούμενη πόλη, να φτάσουν στην πύλη του Πολυτεχνείου, καταθέτοντας στεφάνι. Όλα αυτά συνέβαιναν μόλις πριν 12 μήνες.

Το Πολυτεχνείο ζει μεσ’ στους αγώνες! Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων (Σ.ΕΚ.Α.) προσκαλεί όλους τους συναδέλφους να στηρίξουν με την παρουσία τους τις επετειακές όσο και επίκαιρες στην ουσία των διεκδικήσεών τους κινητοποιήσεις που θα διοργανωθούν σε όλες τις πόλεις, να ενισχύσουν τις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης και την πορεία του Πολυτεχνείου. Ενάντια στη λήθη και στη λάσπη, υπηρετώντας το μήνυμα του Πολυτεχνείου για δημοκρατία και ελευθερία.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το