Πανελλαδική 4ωρη (11:00 – 15:00) στάση εργασίας ΣΕΚΑ

την Παρασκευή, 8 Μαρτίου, ημέρα της γυναίκας

– όχι στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων!

Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων (Σ.ΕΚ.Α.) προκηρύσσει πανελλαδική 4ωρη (11:00 – 15:00) στάση εργασίας για την Παρασκευή, 8 Μαρτίου, ημέρα της γυναίκας. Στεκόμαστε απέναντι σε κάθε είδους διάκριση ανάμεσα στα φύλα, και συντασσόμαστε στον αγώνα για ίσα δικαιώματα διεκδικώντας:

·      Ίση αμοιβή για ίση εργασία – ίσες ευκαιρίες σε γυναίκες και άντρες

·      κανένας διαχωρισμός σε παροχές και δικαιώματα που αφορούν τη λοχεία και τη μητρότητα ανάμεσα σε ΙΔΟΧ, ΙΔΑΧ και μόνιμο προσωπικό 

·      προστασία της μητρότητας και των γονεϊκών παροχών, ενάντια στις εργοδοτικές πιέσεις και εκβιασμούς

·      Δημόσιες δωρεάν υπηρεσίες στήριξης, για τα θύματα της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας (ψυχολογική, νομική και κοινωνική στήριξη)

Αφιερώνουμε τον φετινό εορτασμό της 8ης Μαρτίου στις γυναίκες της Παλαιστίνης. Μαζί με τα ανήλικα τέκνα τους αποτελούν τα πρώτα θύματα της γενοκτονίας που έχει εξαπολύσει το κράτος δολοφόνος του Ισραήλ. Ζητάμε την άμεση κατάπαυση του πυρός, διεκδικούμε την προστασία όλων των αμάχων σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

Την Παρασκευή 8 Μαρτίου στεκόμαστε επίσης στο πλευρό του φοιτητικού κινήματος, το οποίο για μια ακόμη φορά βρίσκεται στους δρόμους, καθώς την ημέρα αυτή έρχεται σε ψήφιση στη βουλή το τυπικώς αντισυνταγματικό και ουσιαστικώς αντικοινωνικό νομοσχέδιο για την ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Λέμε Όχι στο ξεπούλημα Υγείας – Παιδείας – Πρόνοιας – Πολιτισμού!

Καμία ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, καμία αναβάθμιση των κολεγίων σε πανεπιστήμια!

Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Τριτοβάθμια Εκπαίδευση! Καμία Ποινικοποίηση των φοιτητικών καταλήψεων και των λαϊκών αγώνων!

Σημεία συγκέντρωσης:

Αθήνα: πλατεία Κλαυθμώνος, 12:00

Θεσσαλονίκη: άγαλμα Βενιζέλου, 12:30

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το