Ανακοίνωση του ΣΕΚΑ, για τον πειθαρχικό έλεγχο σε βάρος της προέδρου του ΣΕΑ, και του χαμηλού ήθους και ασκούμενης πολιτικής του ΥΠΠΟΑ

Καθρέφτης

Στις 28-09-20 ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων (Σ.ΕΚ.Α.) εξέδιδε ανακοίνωση υπό τον τίτλο «αυτό το ήθος δεν ταιριάζει στους ανθρώπους του Πολιτισμού», εστιάζοντας την κριτική του στην κορυφή της ηγεσίας του ΥΠΠΟΑ, και στην υπουργό Λ. Μενδώνη. Από τότε, αν κάτι άλλαξε, αυτό έγινε μόνο προς το χειρότερο.

Η υπουργός της υποχρηματοδότησης έως εγκατάλειψης του πολιτισμού και της ταυτόχρονης ιδιωτικοποίησης – παράδοσής του στους χορηγούς, η υπουργός της γιγαντωμένης ανεργίας στο ΥΠΠΟΑ, των ελάχιστων έργων, και των fast track διαδικασιών στα εργοτάξια και τα μέτωπα όπου τυχόν -από κακή τους τύχη- θα αποκαλυφθούν αρχαιότητες, η υπουργός που «δανείζεται» από Γαλλία και Ιταλία θραύσματα από τον Παρθενώνα, την ώρα που εκπατρίζει ελληνικές αρχαιότητες για μισό αιώνα, και ενώ μετατρέπει τα μεγαλύτερα μουσεία της χώρας σε Νομικά Πρόσωπα, η υπουργός των υψηλότερων ρεκόρ σε αριθμούς μετακλητών συνεργατών της, αλλά της υποστελέχωσης και των μηδενικών προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στο υπουργείο της, η υπουργός του τεμαχισμού των αρχαιοτήτων της Βενιζέλου, του λαμπαδιασμένου χώρου των Μυκηνών, και του τσιμενταρίσματος της Ακρόπολης των Αθηνών, η υπουργός τού «όχι μαγκιές σε εμένα!» προς τους συναδέλφους της αρχαιολόγους, και του «αμφισβητείτε το ήθος του Λιγνάδη;!» προς τους συναδέλφους της στη Βουλή, κηρύσσει τώρα την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου σε βάρος εκλεγμένων εκπροσώπων σωματείων, με πειθαρχικούς ελέγχους και διώξεις -όχι σε βάρος των υπόπτων για υποθέσεις υπεξαίρεσης χρημάτων από τα αμαρτωλά Ταμεία του ΥΠΠΟΑ, αλλά- σε βάρος αντιφρονούντων συνδικαλιστών, στην πραγματικότητα ενάντια στα ίδια τα σωματεία. Έτσι, το υπουργείο Πολιτισμού προσπαθεί να συμπληρώσει το έργο του υπουργείου Εργασίας. Δίπλα στα φακελωματικά μητρώα του ενός υπουργείου («Κεντρικό Μητρώο Πραγματικά Δικαιούχων» και «Γενικό Μητρώο Συνδικαλιστικών Οργανώσεων Εργαζομένων» από το υπουργείο Εργασίας), έρχεται η συκοφάντηση και η δίωξη των συνδικαλιστών από το άλλο υπουργείο.

Με αφορμή την πρόσφατη απόπειρα ευθείας τρομοκράτησης, έμμεσης συκοφάντησης, και πρακτικής επίθεσης και πειθαρχικής δίωξης σε βάρος της προέδρου του ΣΕΑ, με την ηγεσία του ΥΠΠΟΑ να επικαλείται λόγους εκκίνησης των πειθαρχικών διαδικασιών πραγματικά ανάξιους της παραμικρής αναφοράς, ως Σύλλογος αποδοκιμάζουμε το μεταπολιτευτικό χαμηλό σε επίπεδο ήθους αλλά και ουσίας πολιτικής που ασκείται από τους ανώτερους ορόφους του υπουργείου «Πολιτισμού».

Αν η υπουργός και η ηγεσία του ΥΠΠΟΑ θέλουν ειλικρινώς να αναζητήσουν κάποια αιτία ή κάποιον ένοχο για την επιδεινούμενη κατάσταση και τα γιγαντωμένα προβλήματα στον χώρο του Πολιτισμού, δεν θα χρειαστούν κάτι περισσότερο από έναν καθρέφτη.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το