ΣΕΚΑ

Αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης

που παλεύει για ζωή και λευτεριά!

«Χαιρετίζουμε τον δίκαιο αγώνα του λαού της Παλαιστίνης, που παλεύει για λευτεριά και ανεξαρτησία, που αντιστέκεται στη γενοκτονία του από το ισραηλινό φασιστικό καθεστώς  και διεκδικεί την πατρίδα και τη  γη του. Οι ισραηλινές δυνάμεις ξεκίνησαν κιόλας την από αέρος ισοπέδωση της Γάζας με την επιχείρηση «Σιδερένια Ξίφη» κατά των Παλαιστινίων, κηρύσσοντας κατάσταση πολέμου και προαναγγέλλοντας νέα σφαγή του παλαιστινιακού λαού.

Οι δραματικές πολεμικές εξελίξεις στην Παλαιστίνη δεν αποτελούν ένα απρόσμενο γεγονός. Είναι αποτέλεσμα της βάρβαρης κατοχής των Παλαιστινιακών εδαφών, του καθεστώτος απαρτχάιντ σε βάρος των αραβικών πληθυσμών, των βίαια επεκτεινόμενων Ισραηλινών εποικισμών, των δεκάδων ισοπεδωμένων πόλεων και χωριών, των χιλιάδων Παλαιστινίων μαρτύρων-αγωνιστών και φυλακισμένων. Πάνω απ’ όλα είναι συνεπακόλουθο των ιμπεριαλιστικών επιλογών να στερούν στον Παλαιστινιακό λαό -καταπατώντας αποφάσεις του ΟΗΕ ακόμα και δικές τους διακηρύξεις- το νόμιμο δικαίωμά των Παλαιστινίων στην αυτοδιάθεση και στη δημιουργία του δικού του κράτους

Καλούμε τους συναδέλφους, τη νεολαία και τον λαό, με συγκεντρώσεις  και διαδηλώσεις να δείξουν την αλληλεγγύη τους. Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της ΝΔ, την αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ και όλες εκείνες τις δυνάμεις  που κρατούν  στάση υποτέλειας στους πολιτισμένους φονιάδες της Δύση και ιδιαίτερα στους Αμερικάνους ιμπεριαλιστές και την ανοιχτή στήριξή τους στο φασιστικό σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ.

Ο λαός της Παλαιστίνης δολοφονείται από τότε που οι ΗΠΑ «φύτεψαν» το κράτος του Ισραήλ στα εδάφη του, για να παίξει τον ρόλο του χωροφύλακα των λαών της περιοχής. Με πολέμους, σφαγές αμάχων, εγκατάσταση εποίκων, κατεδαφίσεις  σπιτιών, καθημερινή τρομοκρατία, κατάφεραν οι φασίστες σιωνιστές του Ισραήλ να τον περιορίσουν σε μια στενή λωρίδα στη Γάζα, την οποία απομόνωσαν με τείχος. Η φτώχεια και η εξαθλίωση τον μαστίζει αλλά  παραμένει ανυπότακτος. Το Ισραήλ έχει συμπαραστάτες όλες τις ιμπεριαλιστικές μητροπόλεις σε Αμερική και Ευρώπη, που αντιστρέφοντας την πραγματικότητα σπεύδουν τώρα να καταδικάσουν την τρομοκρατία και να ενθαρρύνουν τη δολοφονική μανία των ισραηλινών φασιστών χαρακτηρίζοντας τις κτηνώδεις επιθέσεις τους «νόμιμη άμυνα». Με τη θέση των ιμπεριαλιστών  ευθυγραμμίστηκε αμέσως  η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ενώ στο ίδιο πλαίσιο κινούνται οι αποφάσεις όλων των αστικών κομμάτων, επιβεβαιώνοντας ξανά την εναρμόνισή τους με το ιμπεριαλιστικό δόγμα του τρόμου.

Ο αγώνας των Παλαιστινίων διδάσκει εμπνέει, δίνει δύναμη και κουράγιο στη νεολαία και στους λαούς όλου του κόσμου.

Είναι αγώνας εθνικοαπελευθερωτικός,  αντιιμπεριαλιστικός, λαϊκός. Είναι αγώνας δίκαιος, αγώνας για ζωή, αγώνας που δίνει ελπίδα στους λαούς και ενδυναμώνει τις αντιστάσεις τους απέναντι στους άδικους κατακτητικούς πολέμους και γενικά στην αντιλαϊκή πολιτική που ισοπεδώνει θεμελιώδεις λαϊκές  κατακτήσεις και δικαιώματα. Είναι αγώνας, που φωτίζει το μέλλον.

Στο άγριο τοπίο που διαμορφώνουν οι ιμπεριαλιστές, που καταφεύγουν στα όπλα για να λύσουν τις μεταξύ τους διαφορές και να υποτάξουν λαούς, ο λαός της Παλαιστίνης επέλεξε να πάει κόντρα.

Έχει ανάγκη από τους αγώνες μας, έχουμε ανάγκη να νικήσει.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!

·        Ο αγώνας του παλαιστινιακού λαού είναι δίκαιος!

·        Να σταματήσουν άμεσα οι βομβαρδισμοί και οι πολεμικές επιχειρήσεις του φασιστικού καθεστώτος του Ισραήλ εναντίον των Παλαιστινίων!

·        Όχι στον αντιδραστικό άξονα Ελλάδας-ΗΠΑ-Ισραήλ! Να σταματήσει κάθε στρατιωτική, κατασταλτική και άλλη συνεργασία με το κράτος του Ισραήλ!

·        Κάτω ο ιμπεριαλισμός!

·        ΕΞΩ ΟΙ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!

ΕΙΡΗΝΗ, ΦΙΛΙΑ, ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις:

Κρήτη: Πέμπτη, 6:30 μμ., συλλαλητήριο αλληλεγγύης στο Ηράκλειο, Λιοντάρια

Αθήνα: Παρασκευή, 6:00 μμ., συγκέντρωση και πορεία στο Πάρκο Ελευθερίας (δίπλα στο Μέγαρο Μουσικής)

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το