Τις τελευταίες ημέρες έχουν ξεσπάσει στην Ιορδανία τεράστιες διαδηλώσεις κατά του Ισραήλ και της ιορδανικής κυβέρνησης.
Για πέμπτη συνεχόμενη νύχτα, μια ανθρώπινη πλημμύρα ξέσπασε στην Ιορδανία για να πολιορκήσει τη σιωνιστική πρεσβεία στο Αμμάν, με σκοπό να υποστηρίξει την Αντίσταση και να αντιταχθεί στην γενοκτονία, διαμαρτυρόμενη για τα σιωνιστικά εγκλήματα στη Γάζα, όπως αυτά στο νοσοκομείο Αλ-Σίφα και το τέμενος Αλ-Άκσα.

Για άλλη μια φορά, δεκάδες χιλιάδες Ιορδανοί στο Αμμάν βγήκαν στους δρόμους, με τις δυνάμεις ασφαλείας να έχουν βρεθεί σε τέλμα και να μην μπορούν να καταστείλουν τα κύματα του κόσμου.

Παρά τη συνεχιζόμενη  καταστολή και τις συλλήψεις από τις δυνάμεις ασφαλείας της Ιορδανίας, οι διαδηλωτές βροντοφώναξαν στηρίζοντας την Παλαιστινιακή Αντίσταση!

 Σημαντική ήταν η συμμετοχή της νεολαίας με της οργανώσεις της να δίνουν χαρακτηριστικό παλμό. 

Η Ιορδανική Νεολαία για την Υποστήριξη της Αντίστασης δήλωσε τα αιτήματά της και τους λόγους για την πολιορκία της σιωνιστικής πρεσβείας:

1) Εσωτερικά – Να απαιτήσουμε την παύση των εξαγωγών λαχανικών και της χερσαίας γέφυρας προς τους σιωνιστές, να σταματήσουμε τις συμφωνίες για το φυσικό αέριο και το νερό, να ανατρέψουμε τη συνθήκη του Wadi Araba και να διακόψουμε τις σχέσεις με τον εχθρό.

2) Γάζα – Για να ακουστεί η φωνή μας από τους ανθρώπους μας στη Γάζα ότι είμαστε μαζί τους και ότι είμαστε η στήριξή τους και να απαιτήσουμε το σπάσιμο της πολιορκίας με μια συνεχή χερσαία γέφυρα ανακούφισης της Ιορδανίας προς τη βόρεια Γάζα μέσω διεθνών θεσμών.

3) Αραβικά – Στόχος μας είναι να κινητοποιήσουμε τους αραβικούς λαούς στη Δυτική Όχθη και το κατεχόμενο εσωτερικό, την Αίγυπτο και τις υπόλοιπες αραβικές πρωτεύουσες ώστε να αποτελέσουν ένα έθνος πίσω από τη Γάζα.

Κάποια εκ των συνθημάτων που ακούστηκαν από τους διαδηλωτές,

– “Σε εκείνους που άνοιξαν το δρόμο και σε εκείνους που δέχτηκαν την εξομάλυνση: ο λαός σας αποκηρύσσει – ο λαός της Ιορδανίας δεν ξεπουλιέται”.

– “Παλαιστίνη, Παλαιστίνη, ο λαός σου είναι ακλόνητος και δεν υποχωρεί”.

– “Παρά την παρουσία μας στις πλατείες… Ω Γάζα, εξακολουθούμε να υπολειπόμαστε!”

– “Είμαστε η γενιά της αγανάκτησης και θα παραμείνουμε αγκάθι στο λαιμό σας”.

– “Ω Αμπάς, άκουσέ με! Γ@@ω τον συντονισμό ασφάλειας σου!”

– “Δεν υπάρχει πρεσβεία! Δεν υπάρχει πρέσβης! Βγες έξω, γουρούνι!”

– ​”Είπαν ότι εσείς (Γάζα) θα γονατίσετε, θέλουν να σας δώσουν στον Αμπάς, ντροπή στον προδότη, (Αμπάς), και τα αφεντικά του, όλη μου η χώρα είναι με τη Χαμάς!

 Ολοένα και μαζικότερες αποδεικνύονται και οι διαδηλώσεις στη Δυτική Όχθη.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώνεται στις πλατείες και στους δρόμους σε Τζενίν, Τουλκαρέμ, Ραμάλα, Ναμπλούς και Τουμπάς.

Επιδεικνύοντας ατελείωτο θάρρος και κουράγιο ο λαός της Δυτικής όχθης εντείνει συνεχώς τις προσπάθειες στήριξης της Αντίστασης και των επιχειρήσεων της. Παρά τις συλλήψεις, τις εν ψυχρώ εκτελέσεις, τις νυχτερινές εισβολές σε σπίτια, τις καταστροφές καταστημάτων και τους τραμπουκισμούς σε χώρους εργασίας, τις απαγωγές και όλα τα άλλα εγκλήματα που περιέχει η λίστα του σιωνιστικού στρατού στη Δυτική Όχθη, οι πολίτες βγαίνουν στους δρόμους προτάσσοντας τα στήθη τους γυμνά απέναντι στους πάνοπλους κατακτητές. Αψηφώντας το γεγονός πώς οι συγκρούσεις μαζί τους μπορεί να αποδεχθούν μοιραίες, στέκουν εκεί ακλόνητοι και διαμαρτύρονται ενάντια στη συνεχιζόμενη γενοκτονία των σιωνιστών και ενάντια στους συμμάχους τους, την προδοτική Παλαιστινιακή Αρχή, δηλώνοντας ξεκάθαρα πως η Αντίσταση είναι η μόνη η οποία μπορεί να τους εγγυηθεί καλύτερες μέρες.

Αξίζει και αυτή τη φορά να αναφερθούμε και σε μια σειρά από άλλες χώρες που κινητοποιούνται μαζικά αυτές τις μέρες όπως Αλγερία, Μαρόκο, Τυνησία, Αίγυπτος κλπ.

https://x.com/QudsNen/status/1773425645512483286?s=20 Αλ Ακσά, Δυτική Όχθη

 https://x.com/MiddleEastMnt/status/1773667415978807484?s=20  Ιορδανία

https://x.com/ISCOSEU/status/1773654224854769827?s=20 Ιορδανία

https://x.com/farazmfateh/status/1773614150758887782?s=20 Ιορδανία, Αίγυπτος, Ιράκ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το