Σαράντα τρία χρόνια ένταξης της χώρας μας στην EE, η ντόπια πλουτοκρατική ολιγαρχία και οι πολιτικοί της εκπρόσωποι που εναλλάσσονται στην εξουσία,  πιστοί στις προσταγές των ευρωπαίων ιμπεριαλιστών, προχώρησαν στην εφαρμογή μιας σκληρής αντιλαϊκής πολιτικής, που την τελευταία ιδιαίτερα δεκαετία, με τα τρία μνημόνια, πήρε το χαρακτήρα μιας πρωτοφανούς για τα μεταπολεμικά δεδομένα αντιδραστικής επίθεσης.
Όλο αυτό το διάστημα οι κυβερνήσεις της NΔ, του ΠAΣOK και του ΣΥΡΙΖΑ, προχώρησαν στη γενική ανατροπή και κατεδάφιση αυτών που με αιματηρούς αγώνες κατέκτησαν η εργατική τάξη και όλοι οι εργαζόμενοι, οδήγησαν στον ξεριζωμό εκατοντάδες χιλιάδες αγροτικά νοικοκυριά και σε μια διαρκή χειροτέρευση της θέσης των εργαζομένων, που έχει πάρει τα τελευταία χρόνια δραματικές διαστάσεις. Η οικονομία της χώρας πέρασε κάτω από τον έλεγχο και την εποπτεία των ευρωπαίων ιμπεριαλιστών και η οικονομική πολιτική χαράσσεται από τους εκπροσώπους του χρηματιστικού κεφαλαίου της EE, πρώτα και κύρια τους Γερμανογάλλους. Είναι αυτοί που παρά την απατηλή κυβερνητική δημαγωγία του ΣΥΡΙΖΑ για «έξοδο από τα μνημόνια», συνεχίζουν να πηγαινοέρχονται στην Αθήνα, να θέτουν αντιλαϊκούς όρους και προαπαιτούμενα, και να υπαγορεύουν την οικονομική πολιτική, αντιμετωπίζοντας τη χώρα σαν μια επαρχία της Ευρώπης. Στην πραγματικότητα, οι ντόπιες κυβερνήσεις έχουν εκχωρήσει κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας στην EE, βασικές πολιτικές αρμοδιότητες και εξουσίες μεταφέρθηκαν εκεί και έχει υποθηκευθεί το μέλλον του λαού και του τόπου.

★★★

Το M-Λ KKE καλεί ανοιχτά και ξεκάθαρα κάθε εργαζόμενο, δημοκράτη και πατριώτη, αγωνιστή της Αριστεράς να παλέψει για να φύγει η Ελλάδα από την ιμπεριαλιστική EE. Τόσα χρόνια ο λαός μας έχει γευτεί τους πικρούς καρπούς της ένταξης στην EE, την ONE, το ευρώ. Τόσα χρόνια αντί για καλυτέρευση, είδε μια καταβαράθρωση της θέσης του, αντί για βελτίωση του εισοδήματος, βλέπει να μειώνεται δραστικά και να λεηλατείται, αντί για ανάπτυξη, βλέπει να καταστρέφονται οι παραγωγικές δυνάμεις, να εκτινάσσεται η ανεργία και να ξεριζώνεται η αγροτιά. Αντί να βρίσκεται σε μια ειρηνική και δημοκρατική Ευρώπη που του υπόσχονταν, είδε και βλέπει να σέρνεται η χώρα μας και όλη μαζί η EE, από κοινού με τις HΠA, σε ληστρικούς κατακτητικούς πολέμους στα Bαλκάνια, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Λιβύη και τη Συρία, και οι λαοί της Ευρώπης μαζί και ο δικός μας να γίνονται θύματα πολιτικής καταπίεσης, αστυνόμευσης και καταστολής. Πλατιές λαϊκές μάζες συνειδητοποιούν, παρά την πολύχρονη αντιδραστική φιλοευρωπαϊκή προπαγάνδα, πως η EE, που στο όνομά της έγιναν τόσες θυσίες από την πλευρά τους, όχι μόνο δεν ανταποκρίνεται στα συμφέροντά τους, αλλά αντίθετα η EE είναι ένας ιμπεριαλιστικός συνασπισμός, που στρέφεται ενάντια στους λαούς και γίνεται θηλιά για την εργατική τάξη, την αγροτιά και όλο το λαό. H μαζική αντίσταση, ο αδιάκοπος αγώνας απέναντι στην πολιτική της εξάρτησης, της υποτέλειας και τους φορείς τους, τον ΣΥΡΙΖΑ, τη NΔ και τα άλλα αστικά φιλοευρωπαϊκά κόμματα, ΚΙΝΑΛ, Ένωση Κεντρώων, Ποτάμι, ΑΝΕΛ, είναι ο μόνος δρόμος για την απαλλαγή της χώρας από τα οικονομικοπολιτικά δεσμά της EE, ενταγμένη στην προοπτική της κατάκτησης της εθνικής ανεξαρτησίας, της πραγματικής δημοκρατίας και του σοσιαλισμού. Προβάλλοντας το M-Λ KKE το σύνθημα: «Έξω η Eλλάδα από την EE», θέλει να εκφράσει τις αγωνιστικές διαθέσεις πλατιών λαϊκών μαζών που ασφυκτιούν κάτω από την πολιτική υποτέλειας των ντόπιων κυβερνήσεων απέναντι στην EE, να αποκαλύψει ακόμα τις αυταπάτες που καλλιεργούνται για το ρόλο και το χαρακτήρα της EE, ιδιαίτερα από δυνάμεις που εμφανίζονται με τις ταμπέλες της Αριστεράς.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το