Ενώ πριν από μερικούς μήνες ο ακροδεξιός υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας δήλωνε ότι δεν θέλει τη βουλευτική ασυλία, καθώς ξεκίνησε εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση, τώρα τα «γυρίζει» και προσπαθεί να κρυφτεί πίσω απ’ την ασυλία.

«Θα μπορούσα να βρεθώ αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης έως και 15 ετών, επειδή σταμάτησα την αποβίβαση παρανόμων στην Ιταλία», έγραψε ο Σαλβίνι στο λογαριασμό του στο Facebook. «Είμαι άφωνος. Αν φοβάμαι; Καθόλου», έγραψε επίσης.

Την Τρίτη πάντως η Corriere della Sera δημοσίευσε μια επιστολή του, στην οποία δηλώνει πως δεν είναι σίγουρος πως είναι έτοιμος να πάει σε δίκη.

Σήμερα, στο μεταξύ, ξεκινάει στην αρμόδια επιτροπή της ιταλικής Γερουσίας η συζήτηση για την άρση της ασυλίας του και της παραπομπής του σε δίκη. Σημειώνεται ότι για να παραπεμφθεί σε δίκη ο Σαλβίνι θα πρέπει πρώτα να δοθεί σχετική εξουσιοδότηση απ’ την επιτροπή και έπειτα απ’ την ολομέλεια της Γερουσίας.

Η επιτροπή έχει προθεσμία 30 ημερών για να εξετάσει την υπόθεση, προτού κάνει την εισήγησή της στην ολομέλεια του Σώματος.

 

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το