Το Σάββατο 6 Απριλίου, στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της λεγόμενης «Μεγάλης Προοδευτικής Συμμαχίας σε Ελλάδα και Ευρώπη» με ομιλητή τον Αλ. Τσίπρα.

Με αφορμή τις επικείμενες εκλογές -σαν αλαλάζοντα κύμβαλα- βγήκαν στην πολιτική αγορά μετά τη λεγόμενη “Γέφυρα – Πρωτοβουλία Προοδευτικών Πολιτών” η συνέχεια της “Μεγάλη Προοδευτική Συμμαχία σε Ελλάδα και Ευρώπη” παλιοί και νέοι σοσιαλδημοκράτες για να ενωθεί η «κεντροαριστερά» γύρω από το ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό προτείνουν ορισμένα υπολείμματα (ρετάλια τα λέει ο κόσμος)  τύπου  Λιάκου,  Μουζέλη, Μπίστη, Ξενογιαννακοπούλου, Ραγκούση, Τζουμάκα, Παναγιώτου, Ρεπούση Κατσέλη κ.α. Συγκεκριμένα οι παραπάνω εισηγούνται μέσω διασκέψεων, φόρουμ, συναντήσεων, να δημιουργηθούν «γέφυρες» ανάμεσα στο παλιό ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ ώστε να υπάρξει νέο πλειοψηφικό πολιτικό ρεύμα.

γεφυρα

Μέχρι τις εκλογές η δέσμη ιδεών για το ζήτημα θα ενταθεί και θα πολλαπλασιαστεί. Όμως ήταν οι ίδιοι «διανοούμενοι» και άλλοι περιφερόμενοι διάττοντες αστέρες μαζί με τον πάντα πρόθυμο άλλοτε σημιτικό, ΔΗΜΑΡ και ΚΙΝΑΛ Νίκο Μπίστη και τον «λαγό» της ιδιωτικοποίησης των ΑΕΙ  Μπουτάρη, που δεν έβγαλαν άχνα τα χρόνια του μνημονίου για το λαό που μάτωνε.

Θα ήταν βέβαια για γέλια, αν δεν ήταν επικίνδυνη και δηλητηριώδης η προσπάθεια να  εμφανίζονται ως «αντίβαρο» τάχα στη «συντηρητική» και την ακροδεξιά εκδοχή της ίδιας πολιτικής.

Όλοι αυτοί δεν είχαν μία κουβέντα συμπάθειας, παρηγόριας και αλληλεγγύης για τους άνεργους, τους απολυμένους και τους μετανάστες. Τώρα απολαύουν της προβολής από τα κυρίαρχα ΜΜΕ ελέω ΣΥΡΙΖΑ. Βγήκαν από το καβούκι της αφωνίας και της ύπνωσης για να ρίξουν γέφυρες συνεννόησης ανάμεσα στο ρημαγμένο ΚΙΝΑΛ και τον ξεπουλημένο ΣΥΡΙΖΑ. Τους αρμόζει μέγιστη περιφρόνηση και τρισμέγιστος χλευασμός. Γιατί τ’ απομεινάρια της χθεσινής μέρας, όπως και να μεταμφιέζονται, ζητάνε τη διαιώνιση της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής.

Είναι χαρακτηριστικό τους ότι δεν βρίσκουν να γράψουν δύο αράδες για το μισθό, τη σύνταξη, τα σπίτια, τη δουλειά.

Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι η νέα επιβολή.

Άξιος ο μισθός τους.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το